Teatrul independent, patru zile în festival, în Braşov. Ioana Dichiseanu, printre invitații speciali

Publicat: 11 oct. 2023, 15:34 Autor: Loredana Dumitrașcu News

Teatrul Particular Braşov, singurul Teatru Independent din oraș, organizează cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Teatru Independent, Festivalul dedicat Recitalului Actoricesc one-woman show/ one man show.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 4 zile, sunt 5 spectacole în competiția pentru Trofeul Festivalului și 2 spectacole invitate: GIGEL cu Gheorghe Ifrim și STEWARDESA PANDEMICĂ cu Dorina Roman. Stewardesa pandemică, un spectacol de Ivona Boitan, Regia și text Ivona Boitan.

Teatrul independent, patru zile în festival, în Braşov

În seara Galei avem un minirecital de muzică fado cu Ioana Dichiseanu.

De asemenea iubitorii de carte se pot bucura de Lansări de carte – dl Mircea M Ionescu, dramaturg și dl profesor universitar Tiberiu Foriș.

A treia ediţie a Festivalului Monodramei Independente va debuta joi, 12 octombrie, la ora 17:00, cu piesa „Misiuni ispititoare”, a Lianei Ceterchi, o adaptare după corespondenţa Regelui Carol I cu Regina Elisabeta. Ediţia din acest an cuprinde piese de teatru, lansări de carte şi un recital de muzică fado.

Ioana Dichiseanu, printre invitații speciali

„Avem două spectacole invitate, anume spectacolul «Gigel», care îl are ca interpret pe Gheorghe Ifrim, cunoscut publicului larg din serialul «Las Fierbinţi», unde joacă rolul primarului Vasile. Regia spectacolului o semnează Vlad Zamfirescu. Apoi, în gala festivalului, adică duminică, 15 octombrie, avem un recital de muzică fado cu Ioana Dichiseanu şi Teatrul Particular Braşov, în calitate de gazdă, va susţine spectacolul «Stewardesa pandemică»”, a precizat organizatorul festivalului, Dorina Roman.

La festival vor fi prezenţi actori din Bucureşti, Sibiu, Târgu Mureş, Turda şi, pentru prima dată, o actriţă din Republica Moldova, stabilită la Botoşani. Dramaturgul Mircea M. Ionescu va lansa un foarte aşteptat roman, „Nici pentru un milion de dolari” (sâmbătă, 14 octombrie, ora 15.00), iar Tiberiu Foriş va lansa „Trilogia timpului pierdut. Jurnal de pandemie”, un volum de poezie pamflet (sâmbătă, 14 octombrie, ora 15.00).

Festivalul se va încheia duminică, 15 octombrie, iar toate evenimentele vor avea loc la Centrul Cultural Reduta.

Publicat: 11 oct. 2023, 15:34 Autor: Loredana Dumitrașcu News
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. În…...
Pe aceeași temă