Mărturia cutremurătoare a unui doctor român la Paris: „E o misiune teribilă, de multe ori, medicul trebuie să aleagă”

Publicat: 12 Apr. 2020, 12:00 News
Mărturia cutremurătoare a unui doctor român la Paris: „E o misiune teribilă, de multe ori, medicul trebuie să aleagă”

Mărturia cutremurătoare a unui medic român la Paris: „E o misiune teribilă, de multe ori, medicul trebuie să aleagă”

Un medic român care lucrează în Paris a făcut mărturii cutremurătoare. Acesta aspus că rudele pacienților aflați în stare critică sunt lăsate să fie alături de bolnavi în ultimele clipe de viață.

Într-un spital din Paris, în schimb, medicii, pe lângă munca lor titanică, s-au gândit cum să îmblânzească puţin trecerea în nefiinţă a celor aflaţi în stare critică.

Medicul Alexandru Cupaciu, din Constanţa, lucrează de 5 ani la Spitalul Saint Louis din Paris. A permis rudelor să se echipeze şi să fie alături de muribunzi în ultimele clipe de viaţă.

„Văzând ce se întâmplă şi în alte ţări, având semnale din Italia că pentru medici şi pentru familii ce era cel mai tulburător era tocmai lipsa asta de comunicare şi imposibilitatea să vii să-ţi vizitezi apropiatul, toate lucrurile astea ne-au pus pe gânduri şi ne-au făcut să găsim soluţii la o situaţie nemaiîntâlnită până acum”, a spus Alexandru Cupaciu.

E o misiune teribilă pentru echipa sa, pentru că, de multe ori, medicul trebuie să aleagă, relatează Mediafax.

„Apropiaţi pot să fie mulţi, nu-i lăsam pe toţi, pe de o parte din pricina riscului de contagiune şi, doi la mână, nici nu avem atâtea halate şi echipamente de protecţie încât să intre toţi apropiaţii, de multe ori sunt situaţii dificile în care să spun unei familii cu zece copii, alegeţi doi dintre voi care să vină să-şi ia rămas bun de la părinte”, a mai povestit medicul.

În timp ce în România sunt numeroase cazuri în care rudele cu greu află ceva legat de starea celor internaţi, colegii medicului Cupaciu sună acasă, la familii, sau urcă informaţii într-o platformă online special construită pentru a le oferi informaţii despre starea celor dragi.

 

Publicat: 12 Apr. 2020, 12:00 News
Pe aceeași temă