Neclaritati majore in declaratia de avere a lui Alexandru Cumpanasu. Un imprumut de 300.000 de euro s-a ‘pierdut’

Publicat: 02 oct. 2019, 13:37 Autor: Simona News 3
Neclaritati majore in declaratia de avere a lui Alexandru Cumpanasu. Un imprumut de 300.000 de euro s-a 'pierdut'

In anul 2015, Alexandru Cumpanasu s-a imprumutat cu suma de 300 000 de euro de la Alexandru Ferariu, fost consilier si om de televiziune.

Unchiul Alexandrei Macesanu a promis ca va returna integral banii pana-n anul 2020. Insa este ciudat faptul ca suma de bani nu apare in declaratia de avere a lui Ferariu la categoria „împrumuturi acordate”.

Fostul consilier spune ca suma nu apare in declaratia de avere pentru ca a fost restituita in 2016, iar Cumpanasu insista ca a dat banii inapoi in doar 3 ani, in 2018, astfel ca i-a trecut in declaratia de avere depusa la BEC pentru o transparenta totala.

Alexandru Cumpanasu va ajunge din nou la Parchet

„Am achitat împrumutul. M-am reglat cu domnul Ferariu. In vreo trei ani, dacă nu mă înșel. În 2018 cred că era deja achitat. Trebuie să văd și eu ultimele plăți și ultimele chitanțe pentru că aici s-a plătit în foarte multe tranșe. Eu sunt mama transparenței” a spus Alexandru Cumpanasu pentru mainnews.ro.

Acesta a mai fost intrebat si de ce a trecut imprumutul in ultima declaratie de avere, daca acesta a fost achitat.

„Nu trebuia trecut. L-am trecut pentru că așa mi se pare mie transparent. Venea cineva și spunea . Eu unul sunt mai catolic decât Papa.

Declarația de avere nu este restrictivă. Ea nu spune ce să nu treci. Ea spune să treci obligatoriu ce este în anul respectiv, dar dacă tu vrei să adaugi, adaugi. Mie mi s-a părut firesc” a continuat acesta.

„O parte din bani i-am luat pentru a achita ratele pentru că, din păcate, mă angajasem la momentul respectiv la niște investiții pe care nu le mai comentez. O parte pentru asta și o parte pentru proiectele pe care le desfășor cu organizațiile”, mai spune acesta.

Publicat: 02 oct. 2019, 13:37 Autor: Simona News 3
Pe aceeași temă