Mike Tyson, despre Michael Jackson: „Nu mi-as lasa copilul cu el!” Ce spune despre victimele artistului

Publicat: 14 Mar. 2019, 17:02 News 3

Fostul pugilist a vorbit despre acuzațiile la adresa prietenului său Michael Jackson imediat după difuzarea documentarului "Leaving Neverland".

Mike Tyson a vorbit despre Michael Jackson, fostul sau prieten. Fostul pugilist Mike Tyson a declarat că nu îi crede pe cei care îl acuză pe Michael Jackson de pedofilie, dar spune că nu și-ar fi lăsat copilul în vârstă de 8 ani să meargă acasă la vedetă sau să petreacă timp cu acesta, arată platforma NME.

Fostul pugilist Mike Tyson a vorbit despre acuzațiile la adresa prietenului său Michael Jackson imediat după difuzarea documentarului „Leaving Neverland”.

„Ai zice că fac asta doar ca să obțină bani”, a spus Tyson despre presupusele victime ale lui Michael Jackson, într-o discuție difuzată de podcast-ul „I am Rapaport”.

În același timp, fostul campion a recunoscut: „Am un copil de 8 ani. Nu l-aș lăsa pe Michael să stea cu el. Nu mi-aș lăsa copilul să se ducă să stea cu Michael. Îl iubesc pe Michael. Înțelegi?”

Mike Tyson, despre Michael Jackson: „Nu mi-as lasa copilul cu el!”

Tyson a explicat faptul că a înțeles că propria sa condamnare pentru viol în 1992 a însemnat că unii părinți nu își vor mai lăsa copiii în preajma lui. „Unii oameni vor spune «Ești Mike Tyson. Nu mi-aș lăsa fiica pe lângă tine, pentru că ai fost în pușcărie pentru viol». Respect asta, înțeleg. Este aiurea, dar înțeleg asta, pentru că și eu aș gândi la fel”, a spus acesta.

Documentarul, care a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance, SUA, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmăreşte povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreţ, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 şi la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simţite în viaţa lor de adulţi.

Documentarul Leaving Neverland e online

Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicităţii o declaraţie potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmăreşte să „ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul şi acuzaţiile prezentate fiecare pentru el însuşi”.

În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reţine şi povestirile oferite de rudele bărbaţilor, dar şi vocea lui Jackson însuşi aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniştii documentarului au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Unul dintre cei doi bărbaţi a fost chiar martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013, arată Associated Press.

Michael Jackson nu a fost gasit vinovat de pedofilie

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzaţii de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzaţiile şi totul s-a încheiat printr-o înţelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

În 2013 şi 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson şi James Safechuck, care au susţinut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanţă pentru că faptele au fost prescrise.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Publicat: 14 Mar. 2019, 17:02 News 3
Pe aceeași temă