Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltime. Care sunt victimele. Reactia Metrorex e ireala!

Publicat: 26 ian. 2019, 12:06 Autor: Ioana Cioflan News 3

Scene socante in Berceni, sambata dimineata, dupa ce un metrou a deraiat si a cauzat pagube de mii de lei, dar si victime.

Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltime. Un incident grav a avut loc sâmbătă dimineaţă la depoul de metrou Berceni, o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt supendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condiţiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, în hală, din cauza condiţiilor meteo. S-au făcut manevre pentru a-l introduce în depou. Din păcate, trenul de metrou a intrat în tracţiune şi a tras după el locomotiva. (…) Trebuia garat afară. Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. S-a luat decizia să fie garant în depou. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile, cercetarea conform operaţiunilor legale în vigoare. N-aş zice că este defecţiune tehnică. S-ar putera să fie o manevră greşită.

Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltime in Berceni

Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltimeVatmanul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Spitalul Baltasar. Dispecerul, conform procedurilor, a anunţat ISU – nu avea de unde să ştie dacă s-a întâmplat ceva. ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (cât experienţă are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie – n.red.). Circulaţia se desfăşoară normal”, a afirmat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltimeMetrorex a informat că locomotiva care conducea un tren de metrou în depoul Berceni, s-a lovit de un parapete, într-o activitate de manevrare. Trenul nu circula cu călători. Se va declansa o ancheta pentru a se stabili cum a avut loc accidentul. „Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară conform graficului”, au mai subliniat reprezentanţii Metrorex.

Metrou deraiat si suspendat la 2 m inaltimeVatmanul este, la ora transmiterii ştirii, în ambulanţa SMURD, prezentând o contuzie. La faţa locului acţionează Detaşamentul Special de Salvatori şi Detaşamentul Apărătorii Patriei, informeaza mediafax.ro.

Publicat: 26 ian. 2019, 12:06 Autor: Ioana Cioflan News 3
Pe aceeași temă