Cea mai longeviva persoana din istorie a murit. E ireal ce varsta avea Nanu Saova, din Rusia

Publicat: 26 Jan. 2019, 11:05 Life

Autoritatile din Rusia sustin ca Nanu Saova avea 128 de ani si s-a stins din viata luni, ianuarie 2019.

Cea mai longeviva persoana din istorie a murit. Femeia s-a stins din viata in locuinta din muntii Caucaz, informeaza Tass. Nanu Saova a fost inscrisa in Cartea Recordurilor din Rusia in urma cu doi ani. Femeia urma sa implineasca 129 de ani in mai 2019.

Şaova, care ar fi avut 27 de ani în timpul Revoluţiei Bolşevice şi 101 ani la destrămarea Uniuniunii Sovietice, a fost căsătorită de două ori, a avut opt copii, 19 nepoţi, 33 de strănepoţi şi şapte stră-strănepoţi.

Cea mai longeviva persoana din istorie a murit

Femeia credea că a trăit atât de mult pentru că a făcut muncă fizică grea, lucrând la o fermă – şi a consumat zilnic ayran, o băutură pe bază din iaurt. Moştenitorii săi spun că şi genetica a avut un rol important, mama acesteia şi bunica ei ajungând până la vârsta de 117 ani.

Anul trecut femeia a fost desemnată cel mai în vârstă votant din Rusia, alegând să îl sprijine pe Vladimir Putin în cursa pentru funcţia de preşedinte.

Nanu Saova din Rusia avea 128 de ani

Au apărut şi dubii cu privire la vârsta reală a femeii, întrucât registrele de naşteri din acea perioadă nu mai există. Pe paşaportul femeii, data naşterii era „00.00.1890”, pentru aceasta nu îşi mai amintea ziua exactă, ci doar anul, informeaza mediafax.ro.

Unul dintre fiii femeii a precizat şi că, deşi aceasta îşi amintea foarte bine momente din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nu avea amintiri din timpul Primului Război Mondial, în condiţiile în care ar fi avut 28 de ani când s-a încheiat.

Oficial, recordul de longevitate la nivel general a fost stabilit de Jeanne Calment din Franţa, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile, potrivit Guinness Book of Records.

Publicat: 26 Jan. 2019, 11:05 Life
Pe aceeași temă