Legătura trombozelor cu vaccinul AstraZeneca. Ce au aflat specialiștii despre proteina FP4

Publicat: 15 apr. 2021, 15:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Legătura trombozelor cu vaccinul AstraZeneca. Ce spun specialiștii despre legătura dintre vaccinul AstraZeneca și apariția trombozelor la persoane. Ce este, de fapt, proteina FP4 despre care s-ar spune că ea ar provoca aceste afecțiuni, după vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Am aflat care este legătura dintre vaccinul AstraZeneca și apariția trombozelor la diferite persoane, după ce se vaccinează: specialiștii spun că este legat de proteina FP4. Rezultatele a două studii publicate în ”The New England Journal of Medicine” arată că proteina respectivă este de ”vină” pentru apariția trombozelor. Studiul a analizat mai multe persoane vaccinate cu AstraZeneca în Germania și Austria și majoritatea femeilor cu vârsta medie de 36 de ani, la studiu participând femei cu vârste între 22 și 49 de ani, au dezvoltat tromboze.

Chiar dacă trombozele au afectat diferite organe, persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca aveau anticorpi împotriva proteinei respective, dar și un deficit de plachete sanguine. Specialiștii spun în urma primului studiu că serul de la AstraZeneca „poate ocazional dezvoltarea cu frecvenţă redusă a trombozei imunitare intermediată de anticorpii activatori de plachete împotriva FP4”, arată Realitatea.

Al doilea studiu arată că patru persoane au dezvoltat următoarele probleme, în urma vaccinării: unul dintre ei a dezvoltat o trombocitopenie gravă, iar patru au avut hemoragie cerebrală masivă. Trei persoane au murit în urma acestor probleme.

Ce conține vaccinul de la AstraZeneca

La o analiză mai atentă în privința compoziției calitative și cantitative, vaccinul de la AstraZeneca conține următoarele elemente, la o doză de 0,5 ml: Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2, care este produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Vaccinul conține organisme modificate genetic (OMG), iar fiecare doză de 0,5 ml conține aproximativ 2 mg de etanol.

Lista excipienților: L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile, potrivit ANM.RO.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 15 apr. 2021, 15:12 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă