Ce infractiuni a comis asistenta lui Stephen Hawking! Femeia care l-a ingrijit pe fizician ar fi facut lucruri grave

Publicat: 14 mart. 2019, 17:05 Autor: madalina m. News 3

Patricia Dowdy, asistenta regretatului savant Stephen Hawking ar putea ajunge la inchisoare. Totul din pricina infractiunilor pe care le-ar fi comis.

La exact un an de zile de la moartea marelui fizician, asistenta lui Stephen Hawking este acuzata de lucruri extrem de grave, in Marea Britanie. Aceasta are mari probleme cu legea, in prezent, dupa ce familia omului de stiinta ar fi actionat in instanta, la un tribunal secret. Recent s-a aflat ce a facut femeia atat de grav!

Stephen Hawking s-a stins din viata pe data de 14 martie, in 2018. Pierderea a fost una uriasa, mai ales pentru comunitatea stiintifica mondiala. Totodata, femeia care l-a ingrijit mai bine de un deceniu ar fi comis multe infractiuni, pentru care ar putea ajunge la inchisoare.

Asistenta lui Stephen Hawking s-ar face vinovata de faptul ca nu si-a indeplinit standardele promise pentru a asigura ingrijirea profesionala a astrofizicianului. Tocmai din acest motiv, autoritatile din Anglia i-au restras femeii dreptul la libera practica.

Ce infractiuni a comis asistenta lui Stephen Hawking!

Patricia Dowdy a fost si anchetata, iar astfel s-a aflat ca este vinovata de infractiuni precum frauda sau ca nu si-a indeplinit obligatiile legate de ingrijirea medicala a lui Stephen Hawking. Totodata, ea a refuzat initial sa coopereze cu autoritatile engleze. Mai mult, femeia nu avea nici anumite calificari profesionale.

Ce infractiuni a comis asistenta lui Stephen Hawking

„Familia Hawking se simte usurata pentru ca aceasta experienta traumatizanta s-a incheiat si pentru ca, gratie rezultatului acestei anchete, alte persoane nu vor mai avea de suferit de pe urma acestei individe”, se arată intr-un comunicat oficial, potrivit celor de la BBC.

Asistenta medicala a lucrat pentru Stephen Hawking incepand din 1999, si pana in 2004. De asemenea, s-a intors alaturi de savant din iulie 2013, si pana in luna martie din 2016, cand i-a fost suspendata licenta sa isi mai practice meseria.

Astrofizicianul a suferit de scleroza laterala amiotrofica, denumita si boala Lou Gehrig. Maladia cu care a fost diagnosticat cand avea 21 de ani l-a lasat paralizat intr-un scaun cu rotile. El a putut sa comunice prin intermediul unui computer si al unui sintetizator de voce.

Publicat: 14 mart. 2019, 17:05 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă