Asistenta care l-a ingrijit pe Stephen Hawking ar putea ajunge la inchisoare! Ce s-a descoperit la un an de la moartea marelui savant

Publicat: 11 mart. 2019, 19:04 Autor: madalina m. Vedete

Patricia Dowdy, femeia care l-a ingrijit pe regretatul fizician in ultimii sai 15 ani de viata, are mari probleme cu legea.

Asistenta care l-a ingrijit pe Stephen Hawking ar putea ajunge la inchisoare! Asta deoarece asistenta medicala care a avut grija de Stephen Hawking a fost suspendata si este acuzata ca a comis abateri grave. Totul s-ar fi petrecut in perioada in care a fost responsabila de ingrijirea fizicianului, care a decedat anul trecut.

Stephen Hawking a decedat pe data de 14 martie, in 2018. Intreaga lume stiintifica a fost indurerata de o asemenea pierdere, acesta fiind considerat una dintre cele mai geniale minti din toate timpurile. Patricia Dowdy, care a lucrat pentru acesta, este acum acuzata de lucruri foarte grave.

Asistenta medicala se confrunta cu o audiere la Consiliul „Nursing and Midwifery”,  din Marea Britanie, ce va avea loc in luna martie din acest an. S-ar parea ca ea a comis cateva abateri cata vreme lucra pentru omul de stiinta. Decizia a fost luata de curand de catre un tribunal. S-ar parea, de asemenea, ca asemenea masuri au fost luate in secret.

Asistenta care l-a ingrijit pe Stephen Hawking ar putea ajunge la inchisoare

Totul pentru ca familia lui Stephen Hawking a fost partea care a actionat in instanta, in cadrul unui tribunal secret. Dupa ce a fost depusa o plangere in acest sens, femeia originara din Ipswich ar putea ajunge la inchisoare. Totodata, nu se stie ce a facut aceasta, in mod specific, pentru ca asemenea detalii nu au fost facute publice.

In prezent, Patricia Dowdy trebuie sa raspunda pentru faptele sale, nestiindu-se ce a facut de fapt. Asistenta medicala a incetat sa mai lucreze in serviciul marelui teoretician in fizica cu doi ani de zile inainte ca acesta sa moara. Totodata, Stephen Hawking avea 76 de ani cand s-a stins.

Era cunoscut in intreaga lume datorita studiilor sale legate de gaurile negre, dar si despre relativitate. In anul 1964, savantul a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica si a ramas tintuit intr-un scaun cu rotile. In plus, s-a nascut pe data de 8 ianuarie 1942, la 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei, considerat parintele stiintei moderne.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 11 mart. 2019, 19:04 Autor: madalina m. Vedete
Pe aceeași temă