Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte si barem la Limba română

Publicat: 11 mart. 2019, 17:38 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Luni, 11 martie 2019, a avut loc prima proba a examenului de Simulare Evaluarea Națională 2019. Elevii au inceput proba scrisa la ora 9.00.

Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiecte si barem la Limba română – probele au fost structurate in doua cerinte. Primul subiect le-a cerut elevilor de clasa a VIII-a sa raspunda la mai multe cerinte. Fragmentul la prima vedere a fost din poezia “Stai și-asculți sub ramuri…” de Ștefan Octavian Iosif.

Simulare Evaluarea Națională 2019. Subiectul I a fost notat cu 40 de puncte. Elevii au fost nevoiti sa treaca sinonime potrivite pentru sensul dintr-un text dat (poezie), al cuvintelor subliniate. Au avut de mentionat rolul unei virgule dintr-un vers si de notat patru cuvinte din familia lexicala a cuvantului ‘suflet’.

Simulare Evaluare Nationala 2019 – Limba română

O alta proba a fost despartirea in silabe a anumitor cuvinte. De transcris doua cuvinte cu sens figurat (dintr-o strofa) si de explicat, in 30-50 de cuvinte, utilizarea unui adverb dat. La subiectul 2, elevii au avut de realizat o compunere despre o intamplare la muzeu.

Acest subiect este notat cu 36 de puncte. Elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit „Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti”.

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VIII-a

  • procedee de expresivitate artistică în textele studiate (figuri de stil: alegoria) – conținut asociat competenței specifice 1.1;
  • trăsături specifice genului dramatic în opere literare studiate sau în texte la prima vedere – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • trăsături ale speciilor literare: romanul, balada populară – conţinuturi asociate competenţei specifice 1.1;
  • complemente circumstanțiale și propoziții subordonate circumstanțiale corespunzătoare (de loc, de timp, de mod, de cauză, de scop, condiţională, concesivă, consecutivă) – conținuturi asociate competenței specifice 2.2

Subiecte si Barem corectare Simulare Evaluare Nationala 2019 DOAR AICI!

Subiecte Simulare Evaluare Națională – Limba Română, a VII-a

Anul acesta a fost o premiera in invatamantul romanesc. Elevii de clasa a VII-a au dat si ei, tot azi, proba la Limba si literatura romana. Au fost nevoiti sa dovedeasca faptul ca inteleg diferenta dintre un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

La Matematica, elevii vor avea in procent de 30% subiecte de tip itemi obiectivi. Notele pot fi trecute in catalog, dar doar la cererea scrisa a elevului sau a parintelui acestuia, informeaza a1.ro.

Publicat: 11 mart. 2019, 17:38 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă