Cum se vor corecta lucrările pentru examenul de Evaluare Națională, anul acesta. Ce se schimbă

Publicat: 18 Jun. 2020, 09:00 General
Cum se vor corecta lucrările pentru examenul de Evaluare Națională, anul acesta. Ce se schimbă

Anul acesta, lucrările pentru examenul de Evaluare Națională vor fi corectate diferit față de anii trecuți. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat noul sistem prin intermediul unei videoconferințe pe care a avut-o cu inspectorii școlari.

Cum se corectează lucrările la Evaluarea Națională

Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională într-un mediu total diferit față de până acum. Pandemia de coronavirus i-a obligat pe cei din învățământ să ia mai multe măsuri pentru ca elevii și profesorii să nu riște infectarea cu COVID-19.

Astfel, fiecărui copil i s-a luat temperatura înainte de a intra în clasă, iar băncile au fost așezate la 2 metri distanță una față de cealaltă. În plus, în timpul examenelor, elevii au fost nevoiți să poarte mască. În cazul copiilor care au avut temperatura mai mare de 37,3 s-a trecut la alte reguli. Temperatura s-a măsurat de mai multe ori, pentru a se evita comiterea unei greșeli. Mai exact, procedeul s-a repetat de 3 ori, la un interval de timp cuprins între 2 și 5 minute.

Pe lângă aceste schimbări, Ministrul Educației, Monica Anisie, a reintrodus la Evaluarea Națională și o regulă mai veche. Anul acesta, toate lucrările vor fi corectate într-un sistem încrucișat. Acest lucru înseamnă că testele elevilor dintr-un județ vor fi corectate în alt județ. Această regulă este valabilă și pentru București. Decizia a fost luată pentru a se evita orice tentativă de fraudare.

Anul acesta vor fi două sesiuni la Evaluarea Națională

Tot din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta Evaluarea Națională va avea, în premieră, două sesiuni. Prima a început pe 15 iunie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe 22 iunie, până în ora 14:00. În aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, elevii nemulțumiți de notele inițiale pot depune contestații. De asemenea, acestea se pot face și a doua zi, pe 23 iunie între orele 8:00 și 12:00.

Rezultatele finale din prima sesiune de Evaluare Națională vor fi afișate pe 27 iunie. După două zile, pe 29 iunie, elevii care nu au putut să fie prezenți prima dată, din cauza pandemiei de coronavirus, vor avea șansa să-și susțină examenele. Astfel, proba la Limba și Literatura Română se va da pe 29 iunie, testul la matematică va avea loc pe 30 iunie, în timp ce elevii care au studiat și Limba și Literatura maternă vor da examen la această disciplină pe 1 iulie.

Din cauza faptului că elevii au fost nevoiți să facă orele în sistem online, începând de pe data de 22 aprilie, la Evaluarea Națională nu au fost subiecte de pe semestrul al II-lea. La fel se va întâmplă și în cazul Bacalaureatului.

Publicat: 18 Jun. 2020, 09:00 General
Pe aceeași temă