Cum se vor desfăşura examenele în starea de alertă. Se impun noi condiţii pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Publicat: 15 mai 2020, 09:33 Autor: Hermina Hagianu News
Cum se vor desfăşura examenele în starea de alertă. Se impun noi condiţii pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Elevii susţin, anul acesta, examenele de Bacalaureat şi de capacitate în alte condiţii. Proiectul privind starea de alertă arată că ministerul Educaţiei şi inspectoratele trebuie să le ofere măşti elevilor şi profesorilor.

Elevii vor susţine, anul acesta, Bacalaureatul sau examenul de Capacitate în alte condiţii. Proiectul privind starea de alertă arată că elevii şi profesorii primesc măşti atunci când vor veni la şcoală pentru examene.

„Să reglementăm situația din educație, astfel încât să putem face față provocărilor care categoric vor fi extrem de importante, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor și organizarea activităților pe toată perioada stării de alertă”, a declarat premierul Ludovic Orban în debutul şedinţei de joi.

Măşti vor primi şi atunci când vor veni la şcoală la pregătirea pentru aceste examene, însă doar din data de 6 iunie. De furnizarea acestora trebuie să se ocupe Ministerul Educaţiei şi inspectoratele şcolare din ţară.

Institutul de Sănătate Publică recomandă ca pregătirea să nu aibă loc cu mai mult de 10 elevi şi să nu dureze mai mult de 3 ore. Pauzele nu vor fi organizate simultan. Accesul în şcoli va fi permis doar după dezinfecţia mâinilor şi verificarea temperaturii (nu trebuie să depăşească 37 de grade).

Examenele trebuie organizate în condiţii „de protecţie sanitară”, lista aceasta urmând a fi întocmită de ministrul Educaţiei Monica Anisie şi de ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru. Probele au loc la finele lunii iunie.

Publicat: 15 mai 2020, 09:33 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă