Când afișează edu.ro primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020. Cele finale vor fi afișate după rezolvarea contestațiilor

Publicat: 26 iun. 2020, 09:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Când afișează edu.ro primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020. Cele finale vor fi afișate după rezolvarea contestațiilor

Examenul de Bacalaureat s-a terminat, iar acum elevii așteaptă afișarea primelor rezultate.Totuși, de-abia după rezolvarea contestațiilor, absolvenții vor ști cu exactitate nota pe care au obținut-o la examenul de maturitate. Anul acesta, în premieră, toate rezultatele vor fi anonimizate.

Când se afișează primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2020

A fost o săptămână plină de emoții pentru absolvenții clasei a XII-a. Aceștia au susținut primul mare examen din viața lor, cel de Bacalaureat. Acum trebuie să aștepte afișarea rezultatelor. Site-ul edu.ro a anunțat că notele vor fi anonimizate, exact cum s-a întâmplat și în cazul elevilor care au susținut Evaluarea Națională.

Această procedură a fost o premieră pentru sistemul de învățământ din România. Ce presupune, mai exact, anonimizarea rezultatelor? Notele vor fi afișate atât la avizierul liceelor, cât și pe site-ul edu.ro, cu ajutorul unor coduri personalizate. Aceste coduri au fost primite de elevi înainte de afișarea notelor.

Examenul de Bacalaureat 2020 a început luni, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Marți, elevii care au studiat în liceu și Limba și Literatura maternă au fost nevoiți să dea examen și la această disciplină. Pe 24 iunie, în funcție de profilul liceului, absolvenții au susținut proba obligatorie, iar joi, Bacalaureatul s-a încheiat cu proba la alegere a profilului respectiv.

Primele rezultate de la BAC vor fi afișate marți, pe 30 iunie, până în ora 12:00.

Examenul de Bacalaureat va avea 3 sesiuni

La fel ca și în cazul Evaluării Naționale, și examenul de Bacalaureat a suferit anumite modificări, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, pentru prima dată, vor fi 3 sesiuni ale BAC-ului. Pentru a se putea realiza acest lucru, s-a renunțat la sesiunea specială pentru olimpici.

În această săptămână, la prima sesiune, au fost înscriși 155.000 de elevi. Cei care au fost afectați de pandemia de coronavirus și nu s-au putut prezenta la examenul de maturitate sau elevii care au avut temperatură mai mare de 37,3 în prima sesiune pot susține examenul în cea de-a doua rundă. Aceasta va începe pe 6 iulie.

În ceea ce-i privește pe absolvenții care au dat examenul săptămâna aceasta, ei vor afla pe 30 iunie primele note, după care pot depune contestațiile, în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00. De asemenea, și pe 1 iulie se acceptă depunerea contestațiilor, între orele 8:00 și 12:00. Începând de miercuri și până sâmbătă, 4 iulie, contestațiile vor fi rezolvate. Astfel, notele finale la prima sesiune de Bacalaureat vor fi afișate duminica viitoare, pe 5 iulie.

Elevii care nu vor lua BAC-ul acum, în vară, mai pot încerca o dată și în sesiunea de toamnă. Aceasta va începe pe 18 august, iar pe 3 septembrie vor fi afișate rezultatele finale, după rezolvarea eventualelor contestații.

Publicat: 26 iun. 2020, 09:00 Autor: Ionita Nicoleta General
Pe aceeași temă