Radu Mazăre contestă condamnarea de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor

Publicat: 11 Mar. 2019, 16:15 News 3
Radu Mazăre contestă condamnarea de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor

Contestația a fost depusă luni și, până în prezent, nu a fost stabilit un termen. Edilul nu se afla in Romania din 2017 si de caz se ocupa avocatii lui.

Radu Mazăre contestă condamnarea de 9 ani de închisoare. Fostul primar Radu Mazare se afla, în prezent, în Madagascar. Dar a depus prin avocații săi o contestație în anulare față de decizia ÎCCJ prin care a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării plajelor.

Fostul primar al Constanței contestă la ÎCCJ decizia de condamnare la 9 ani de închisoare cu executare, în dosarul retrocedării plajelor. Mazăre a depus, luni, prin avocații săi, la instața supremă, contestația în anulare, cauza fiind în cameră preliminară, potrivit site-ului ÎCCJ. Până în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată.

Radu Mazăre contestă condamnarea de 9 ani de închisoare

Cristian Borcea si Radu Mazare, condamnati la inchisoareJudecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, decizia fiind definitivă. De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani. Borcea s-a întors în detenţie după ce a fost eliberat condiţionat în urmă cu câteva luni.

În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. La fond, Cristian Borcea a fost achitat.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje și faleze din Constanța), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Publicat: 11 Mar. 2019, 16:15 News 3
Pe aceeași temă