Filme noi în cinema săptămâna 14-20 octombrie 2019. Ce să nu ratezi

Publicat: 14 oct. 2019, 11:38 Autor: alina.serea Vedete
Filme noi în cinema săptămâna 14-20 octombrie 2019. Ce să nu ratezi

Filme noi 14-20 octombrie 2019, în cinema.  Printre premierele lunii octombrie se numără și mult așteptatul film cu Angelina Jolie- Maleficent. Iată ce pelicule noi vor mai intra săptămâna aceasta în cinema. 

Filme noi 14 -20 octombrie 2019. Durere si glorie cu Antonio Banderas
Filme noi 14-20 octombrie 2019. Durere si glorie cu Antonio Banderas are premiera pe 18 octombrie

Nu mai puțin de patru filme noi vor fi difuzate în cinema, în  perioada 14-20 octombrie 2019. Premiera Maleficent, în care Angelina Jolie joacă rolul principal, este poate cea mai așteptată.

Filme noi 14-20 octombrie 2019. Maleficent: Mistress of Evil –Maleficent: Suverana Răului  

Cea mai recentă producție Disney pentru marile ecrane, “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului” are premiera în 18 octombrie, Un film de aventuri fantastic, Maleficent spune o nouă poveste, aprofundând relația dintre Aurora și nașa ei, dar și pe cea dintre Regatul Moors și vecinii săi. Relația dintre Aurora și nașa sa cea întunecată, Maleficent, a captivat publicul de toate vârstele și, deși a existat interes al actorilor pentru a mai face încă un film, producătorii aveau nevoie de un motiv întemeiat pentru a da curs ideii.

Angelina Jolie, deținătoare a premiului Oscar și a trei Globuri de Aur, a fost foarte încântată că noua poveste abordează o serie de aspecte importante și relevante.

“Filmul acesta e clar despre emoții. Suntem cu toții prinși în acest univers fantastic, însă totul se reduce la relația dintre Maleficent și Aurora și acesta este elementul care mă va atrage mereu la această poveste”, afirmă Elle Fanning (Aurora), cea care avea 14 ani când a jucat-o prima dată pe Aurora și care acum are 20 de ani.

Filme noi 14-20 octombrie 2019. Dolor y gloria – Durere și glorie

Durere şi glorie vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, chinul despărţirii când sentimentele erau mai mult decât intense, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat. Durere şi glorie vorbeşte despre actul creator, despre dificultatea separării lui de viaţa autorului şi despre patimile care îi dau sens şi speranţă. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti şi în această nevoie îşi găseşte salvarea.

Filmul în care va juca Antonio Banderas va avea premiera tot pe 18 octombrie în cinematografele din România.

Filme noi 14-20 octombrie 2019. Deva

Filmul urmărește dimensiunile magice și suprarealiste ale viziunii asupra lumii ale unui copil și prezintă lumea postsocialistă a orașului Deva dintr-o perspectivă inedită. Acesta va avea premiera în 18 octombrie.

În orfelinatul din Deva trăiește Kató, o adolescentă albinoasă. Acest copil deosebit iese în evidență printre cei de aceeași vârstă cu ea: este plină de viață, o personalitate stridentă, a cărei simplă prezență ajunge să pună sub semnul întrebării mediul în care trăiește. Și-ar dori o nouă mamă adoptivă.

În vacanța de vară, într-un moment de neatenție, se curentează în timp ce își usucă părul. Evenimentul răscolește lumea ce o înconjoară. Orfelinatul se umple de electricieni, iar ea se împrietenește cu un nou voluntar, Bogi, pe care o adoră. Când află că Bogi îi va părăsi în curând, decide să sacrifice un educator mai vechi pentru unul nou.

Citește și: Top 10 filme psihologice pe care trebuie să le vezi

Premiere 14-20 octombrie 2019. Valea Orbilor

Tot în 18 octombrie va avea premiera și Valea Orbilor.  Plasat în luna septembrie a anului 1940, în județul Sălaj, filmul reconstruiește perioada în care 43.492 de km pătrați din Transilvania au fost cedați Ungariei Hortiste de către Hitler, prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940. Povestea de dragoste dintre o româncă, Rozalia, și un ungur evreu, Sandor – personaje al căror destin este puternic marcat de schimbările socio-politice ale vremii – se dezvoltă pe fundalul masacrelor din satele sălăjene Ip, Treznea și Nusfalău.

Citește și: Cele mai bune comedii din toate timpurile

Publicat: 14 oct. 2019, 11:38 Autor: alina.serea Vedete
Pe aceeași temă
×