Artistul Ion Bârlădeanu, cel care a impresionat-o pe Angelina Jolie, a murit!

Publicat: 20 oct. 2021, 07:01 Autor: Maria Apostol Vedete

Artistul plastic Ion Bârlădeanu, care în urmă cu 10 ani a impresionat-o pe Angelina Jolie cu lucrările sale, a murit la vârsta de 75 de ani.

Artistul Ion Bârlădeanu s-a întâlnit cu Angelina Jolie la Galeria „Anne de Villepoix”, din Franta. Acolo unde și-a prezentat prima expoziție personală. Celebra actriță a fost foarte interesată de lucrarile acestuia.

Cei doi au stat de vorba aproximativ două ore despre artă și filme, iar apoi făcut câteva poze împreună. Angelina Jolie si-a exprimat admirația sinceră față de artist și dorința de a păstra legătura cu acesta.

Angelina Jolie se afla latunci a Paris pentru filmările peliculei „The Tourist”, un remake al filmului francez „Anthony Zimmer”, din 2005.

Cine a fost Ion Bârlădeanu

Ion Bârlădeanu s-a născut în 1946, la Zăpodeni, judeţul Vaslui. Avea doar şapte clase primare şi doi ani de studii la Şcoala populară de arte. A fost gropar, muncitor în fabrică, paznic la Casa Poporului. După Revoluţia din 1989 a trăit din reciclarea sticlelor.

A fost descoperit în 2008 de Ovidiu Feneş, care l-a recomandat proprietarului de galerie de artă Dan Popescu.

La vârsta de 62 de ani, Bârlădeanu a expus pentru prima oară, la Bucureşti, 20 de lucrări pe teme politice, care îi sunt subiectul preferat. A expus apoi la Basel şi Londra în 2009 şi la Paris în 2010.

În 2009, regizorul Alexander Nanau a făcut un film documentar, marca HBO România despre artist, numit ”Lumea văzută de Ion B./ The World According to Ion B.”, film care a obţinut Premiul Emmy International, categoria ”Arts Programming”.

Publicat: 20 oct. 2021, 07:01 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă
×