Familia Sacarin vrea bani! Ce suma uriasa cer pentru fiecare luna petrecuta in Romania, din cauza asistentilor maternali

Publicat: 15 Jul. 2019, 12:24 Life

De aproape o luna, situatia Sorinei din Baia de Arama este incerta. Micuta a fost luata cu mascatii din casa in care a crescut.

Familia Sacarin vrea bani pentru fiecare luna pe care o petrec in Romania. Cu toate ca in acte au deveni parintii adoptivi ai Sorinei din Baia de Arama, asistentii maternali refuza sa accepte situatia. Acestia si-au pus avocatul sa incerce pe orice cale sa impiedice plecarea fetitei de 8 ani, in America.

In dosarul in care s-a dispus interzicerea parasirii Romaniei exista o cerere a familiei Sacarin. Acestia solicita despagubiri colosale de la statul roman pentru fiecare luna pe care o petrec in Romania, din cauza faptului ca nu se accepta situatia adoptiva a Sorinei.

Familia Sacarin vrea bani de la statul roman

Judecatoria Slatina, unde se judeca interzicerea de parasire a tarii, a stabilit un nou termen. Cazul urma sa se judece azi, 15 iulie, dar data a fost mutata peste 3 zile, adica pe data de 18 iulie. Au fost motivate aspecte organizatoricei pentru aceasta cauza.

Avocatul familiei Saramat, asistentii maternali care au crescut-o pe Sorina, sustine ca in aceasta cauza exisa cereri care nu ar trebui sa se regaseasca la dosar. Adica despagubirile pe care familia Sacarin le cere pentru fiecare luna petrecuta in Romania. In prezent, in tara a ramas doar mama adoptiva a Sorinei, sotul si fiica ei plecand inapoi in America.

Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă. Cum o motivează

O luna de sedere in Romania = 30.000 de dolari

„S-a formulat o cerere reconvenţională de către soţii Săcărin care nu a fost timbrată pe fiecare capăt de cerere şi instanţa a făcut această regularizare, în sensul ca ei să-şi timbreze fiecare capăt de cerere. Este chestiunea aceea cu pretenţiile în bani, în sensul că dacă statul admite ordonanţa preşedinţială să le plătească contravaloarea şederii în ţară şi beneficiul nerealizat sau veniturile nerealizate în SUA.

Procuroarea Maria Piturca e plina de bani. Ce afaceri are femeia care a tarat-o pe Sorina din Baia de Arama

Am văzut undeva la 30.000 dolari pe lună. Oricum, cererea asta n-are ce căuta în dosarul de ordonanţă pereşedinţială. Ordonanţa preşedinţială are caracter de urgenţă, cererea asta trebuia disjunsă. De exemplu, cerea asta e supusă regularizării, ordonanţa nu e supusă regularizării, asta trebuie disjunsă, nu trebuia lăsată în cazul ăsta procesual, ca să mai cauzeze o amânare. Dar, în fine, numai caracter urgent n-a avut ordonanţata asta preşedinţială, o bătaie de joc“, a declarat avocatul familiei Şărămăt, Victor Dumitrică, conform adevarul.ro.

Ultima ora: ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama. Familia NU o poate lua in America

Publicat: 15 Jul. 2019, 12:24 Life
Pe aceeași temă