Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă. Cum o motivează

Publicat: 21 Jun. 2019, 17:34 Ciao.ro
Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă. Cum o motivează

Polițiștii susțin că au ținut cont de riscurile care pot să apară pe fondul unui impact emotional puternic.

Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă. Potrivit unui comunicat al IGPR, remis vineri presei, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

Numărul polițiștilor implicați în misiune a fost stabilit pe baza unei analize, care „s-a dovedit a fi corectă”, potrivit aceleiași surse.

Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă

Polițiștii consideră că decizia de luare a fetiței de 8 ani este corectă

„Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane”, se arată în comunicatul IGPR.

Potrvit reprezentanților Poliției Române, în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”.

Și vecinii au fost revoltați de această situație.

„Așa se face legea? Cu forța? Nici criminalii nu sunt luați cum luați fetița aceasta!”, le-a reproșat o femeie luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Publicat: 21 Jun. 2019, 17:34 Ciao.ro
Pe aceeași temă