Ultima ora: ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama. Familia NU o poate lua in America

Publicat: 11 iul. 2019, 10:02 Autor: D. C. VIDEO

Micuta de 8 ani este in gandurile tuturor, de mai bine de 3 saptamani. Modul brutal in care a fost luata de acasa a socat tara intreaga.

Ultima ora: ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama. Conform adevarul.ro, trei procese in care numele ei apare au avut termen de judecata ieri, 10 iulie 2019. Judecatorii au fost nevoiti sa se pronunte pe mai multe cereri inaintate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ieri, la Tribunalul Olt, Curtea de Apel Craiova şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, magistratii au avut trei dosare de care depinde soarta micutei Sorina. Aceasta a fost adoptata de o familie de romani care locuieste si lucreaza in America. Micutei i s-a zis ca, daca pleaca cu ei, i se vor preleva organele.

Cazul Sorinei, in atentia presei de 3 saptamani


La Tribunalul Olt s-a discutat interzicerea Sorinei de a parasi tara. Din pacate, fara rezultat. Cazul a fost mutat la Judecatoria Slatina. Cu toate ca ordonanţa preşedinţială se decide de obicei în termene scurte, va mai dura. Acum trebuie ca dosarul sa ajunga la noua instanţă care va stabili un nou termen de judecata.

Avocata Diana Gavra reprezinta parintii adoptivi ai Sorinei. Acestia nu au fost prezenti la Slatina. Avocata familiei a cerut ajutorul jandarmilor pentru a fi aparata de presa din oras.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova a decis sa revizuiasca dosarul de adoptie al Sorinei, cerere inaintata de procurorul general Bogddan Licu. Judecatorii sustin ca, in acest caz, au nevoie de mai mult timp pentru a analiza documentele de la dosar. Cauza a fost amanata pentru azi, 11 iulie.

Ce se intampla cu Sorina, fetita din Baia de Arama


Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit ca decizia sa se ia la Craiova. „Respinge cererea formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind strămutarea pricinii care face obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova – Secţia I civilă. Definitivă“, s-au pronunţat magistraţii.

Miercuri, procuroarea Maria Piturca, cea care a smuls-o pe fata din locuinta asistentilor maternali, a dat explicatii in fata superiorilor sai. Acestia vor lua o decizie azi in privinta sanctionarii sale. Aceasta a fost cercetata disciplinar, inca de saptamana trecuta.

Familia Sacarin nu o poate lua in America

Sotii Sacarin, care au adoptat-o pe Sorina, urmau sa se intoarca in America. Dar planurile lor au fost stopate de justitia romana. In prezent, Sorina nu poate parasi romania deoarece pasaportul ei a fost retinut de un procuror, ‘in mod ilegal’, dupa cum sustin avocatii familiei Sacarin.

„Procurorul general a făcut o cerere de revizuire care, spune chiar el, apare ca întemeiată, după care enunţă tot narativul preluat din media, fără un argument juridic de drept. Nu cunoaşte că adopţiile sunt pe toată viaţa, adică nu ne jucăm cu viaţa unui copil doar pentru că ţipă nişte oameni în stradă“, a spus Claudia Postelnicu, una dintre avocatele care reprezintă familia Săcărin în instanţă.

„Procurorul general este dezinformat, nu a luat la cunoştinţă de actul de adopţie, s-a antepronunţat în mod nejustificat, după ce a văzut subiectul în presă. Ce legătură are modul în care a fost luată fetiţa de doamna procuror cu modalitatea în care a fost realizată adopţia?“, a declarat si avocata Clara Istrate, tot a familiei Sacarin.

Afla mai multe detalii aici!

Publicat: 11 iul. 2019, 10:02 Autor: D. C. VIDEO
Pe aceeași temă