Doctorul care sfidează legea! ”Acest virus are un leac!”. Cine e femeia care spune că ADN-ul extraterestru era folosit în tratamentele medicale

Publicat: 04 Aug. 2020, 08:51 Arhiva

Un medic din Statele Unite ale Americii, care a creat vâlvă în spațiul public cu discursurile sale, susține că știe care este tratamentul pentru persoanele bolnave de noul coronavirus.

Medicul Stella Immanuel, care este pastor creștin și fondatorul unei biserici din Houston, susține faptul că un medicament anti-malarie poate trata Covid-19, acesta nefiind, totuși, străin de teoriile conspirației. Cei de la Facebook și Twitter au eliminat videoclipul în care apare, spunând că le încalcă politicile privind dezinformarea, dar nu înainte ca acesta să fie redistribuit de Donald Trump și unul dintre fiii săi. Președintele american s-a apărat, spunând că o consideră pe dr. Immanuel, care s-a născut în Camerun și locuiește acum în Houston, „foarte impresionantă”.

„Ea a spus că a avut un succes extraordinar cu sute de pacienți diferiți. Am crezut că vocea ei este o voce importantă, dar nu știu nimic despre ea”, a spus el marți.

Dr. Stella Immanuel, care este și pastor creștin, a ținut un discurs despre pașii Curții Supreme a Statelor Unite din Washington, totul apărând într-un videoclip publicat prima dată pe un site de dreapta. Alături de alte persoane medicale de la un grup numit ”America’s Frontline Doctors”, ea a spus că americanilor li se refuza un potențial tratament pentru Covid-19.

„Nimeni nu trebuie să se îmbolnăvească. Acest virus are un leac – se numește hidroxiclorochina, am tratat peste 350 de pacienți și nu am avut un singur deces”, a spus dr. Stella Immanuel.

În ciuda unor studii timpurii care cresc speranța că medicamentul ar putea fi utilizat pentru a vindeca persoanele bolnave de coronavirus, un studiu ulterior la scară mai mare a arătat că nu este eficient ca tratament. Organizația Mondială a Sănătății și-a oprit studiile, spunând că nu reduce ratele de deces la pacienții cu coronavirus. Însă Dr. Immanuel a insistat pe administrarea de hidroxiclorochina, deoarece este luată pe scară largă în țara ei natală din Camerun, unde malaria este endemică.

Cine e medicul Stella Immanuel

Născut în 1965, dr. Stella Immanuel are o diplomă medicală de la Universitatea din Calabar din Nigeria și are un permis de medic valid, potrivit site-ului web al Consiliului Medical Texas. Este, de asemenea, pastor și fondatorul Ministerului de Putere al Focului din Houston, platformă pe care a folosit-o pentru a promova alte conspirații despre profesia medicală. În urmă cu cinci ani, ea a susținut că ADN-ul extraterestru era folosit în tratamentele medicale și că oamenii de știință făceau un vaccin pentru a împiedica oamenii să fie religioși, arată bbc.com.

Publicat: 04 Aug. 2020, 08:51 Arhiva
Pe aceeași temă