Din ce sunt facute servetelele umede. Sunt un real PERICOL pentru oameni si mediu!

Publicat: 04 dec. 2018, 13:39 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style

Cu totii folosim servetele umede pentru a ne sterge pe maini, demachia sau curata diverse suprafete din casa noastra.

Le folosesti zilnic pe maini, fata, corp sau mobila din casa, dar tu stii din ce sunt facute servetelele umede? Ei bine, afla ca aceste cosmetice sunt un real pericol pentru oameni si mediu. In cateva luni e posibil ca aceste produse de igiena si cosmetica sa dispara de pe piata.

Servetelele umede sunt confectionate din plastic ce nu este biodegradabil. Faptul ca nu sunt reciclate constituie o problema uriasa pentru mediu. Dar o mare vina o au si firmele care nu specifica in reclame ca sunt produse ce pot fi reciclate, si nu aruncate in WC.

Din ce sunt facute servetelele umede

Din ce sunt facute servetelele umedeIn Marea Britanie, în 93% din cazuri, servetelele umede reprezintă problema din spatele canalizărilor înfundate. In ultimii 10 ani, industria lor a inflorit. Gama s-a diversificat de la servetele pentru ten, corp, zona intima, servetele pentru piele sensibila, ten gras etc.

Servetelele umede sunt facute din poliester si alte materiale care nu sunt biodegradabile. Cu toate astea, oamenii le cumpara si le folosesc zilnic. Producătorul de șervețele Guardpack, spune că interzicerea acestora va fi una dezastruoasă din punct de vedere ecologic.

„Dacă oamenii nu le-ar mai putea folosi, ar trebui să se spele pe mâini și să folosească aproximativ un litru de apă”, spune el, citat de BBC. Un servetel umed contine 3 ml de lichid.

Serveţele umede sunt pline de substanţe alergene, de particule antibacteriene şi antioxidante toxice. De asemenea, parfumul din şerveţele poate fi dăunător şi poate cauza dermatite sau eczeme. Mai contin si fenoxietanol, un conservant ce poate afecta ficatul, sângele şi dezvoltarea copiilor.

Servetelele umede ar putea fi interzise

Din ce sunt facute servetelele umede
Cum arata un servetel umed la microscop

In plus, servetelele umede sunt utilizate des in industria medicala. Sunt necesare pentru persoane cu dizabilitati. Pe piata exista o gama destul de restransa de servetele 100% biodegradabile asa ca ai grija ce cumperi si ce arunci in toaleta.

Guvernul din Marea Britanie vrea să interzică total șervețelele umede. Teresa May a promis în ianuarie că va elimina „deșeurile de plastic evitabile” până în 2042. Guvernul britanic se va consulta dacă trebuie să interzică și paiele din plastic.

Și România a luat decizii în legătură cu deșeurile de plastic. Pungile de plastic vor fi interzise începând cu 1 ianuarie 2019. În De la i iulie 2018 au fost introduse materialele reciclabile, iar de la 1 ianuarie 2019 acestea devin obligatorii, informeaza playtech.

Publicat: 04 dec. 2018, 13:39 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Pe aceeași temă