De la tramvai, la o clinică de un milion de euro! Ce traseu a avut Elena Copăceanu, de la pensat la sprâncenele de lux!

Publicat: 13 feb. 2023, 12:40 Autor: Dora Bazavan Vedete

A vrut să facă arhitectură dar a atras-o ca un magnet domeniul frumuseții. Acum a ajuns una dintre cele mai prestigioase artiste, Internațional Permanent Makeup Trainer. Și fondatoarea Academiei Elena Copăceanu.

Nu a avut însă un drum deloc ușor dar azi face ceea ce îi place și “modelează” sprâncenele a sute de femei. I se spune chiar Regina Micropigmentării! Elena Copăceanu pregătește ceva nemaivăzut în domeniul în care activează. A povestit pentru Ciao.ro cu câtă trudă a ajuns acolo unde este azi. Având acum un business de un milion de euro, o casă ca în povești dar o viață care la început nu a fost deloc ușoară.

De la tramvai, la o clinică de un milion de euro!

 “Eu sunt primul antreprenor din familia mea. Dar până să ajung aici, am avut o perioadă de chin și am făcut multe sacrificii! Am divorțat, am venit în București, cu un copil de 5 ani. Fără casă, fără mășină, zero lei în cont, cu o datorie de 100 de milioane, creată pentru fostul meu soț. Îi plăteam în continuare ratele. Circulam cu tramvaiul pentru că nu aveam mașină și am luat toate saloanele de pe raza mea la rând”, a început să povesteaca Elena Copăceanu.

“Țineam cont că nu am mașină, să nu străbat tot Bucureștiul, am căutat pe raza mea, eventual să mă duc pe jos. După lungi căutări mi-am găsit un salon care să mă angajeze și am găsit și o grădiniță aproape. M-a luat o mătușă în gazdă. Mi-a zis, „o perioadă de cât ai nevoie, stai la mine și nu plătești nimic”. Asta a fost marele meu avantaj că nu am plătit nimic chirie, mâncare, nimic. M-a întreținut ea un an de zile, cât am avut nevoie”, a mai adăugat make-up trainerul.

Fire ambițioasă, Elena Copăceanu nu s-a lăsat doborâtă de problemele începutului în carieră și de faptul că avea un copil mic de crescut. Și-a luat inima în dinți și a înfruntat viața cu zâmbetul pe buze, exact ca în meseria pe care a îmbrățișat-o.

 “Era lângă un geam imens și îmi făcea cu mâna în întuneric beznă…”

S-a chinuit doi ani de zile cu un copil mic, trezit cu noaptea-n cap și dus primul la grădiniță. Chiar cu două ore înainte de a începe cursurile pentru că nu avea ce să facă și era nevoită să ajungă la serviciul proaspăt găsit în București la ora 8 fix. Altfel i se dădeau amenzi. Sacrificiile au fost mari dar până la urmă Regina Micropigmentării Elena Copăceanu a răzbit iar acum fiul ei, Sebi, este tare mândru de mama sa.

“Deși am luat eu tramvaiul, nu am găsit serviciu în zona mea. Stăteam pe Viitorului și mi-am găsit de muncă în Ghencea! Atunci schimbam două tramvaie, nici nu știam cum funcționează. Ce tramvai m-ar duce pe mine acolo unde am nevoie. Mă suiam și eu la 6.30 dimineața în tramvai, unde mirosea oribil, schimbam două tramvaie. Dar nu asta e problema că puteam să schimb și 10. La vremea aia schimbăm și 10 fără niciun fel de problemă. Ce m-a durut și m-a afectat foarte tare a fost faptul că trebuia să îmi duc copilul la grădiniță. Eram cu Sebi după mine. Am avut noroc că am găsit o grădiniță aproape de casă. Doar că eu la ora 8 trebuia să fiu la muncă și atunci la ora 6 trebuia să îmi duc copilul la grădiniță. Era întuneric afară și când îl trezeam dimineața spunea „De ce mă duci noaptea la grădiniță?”,  ne-a povestit, emoționată cu gândul la acele vremuri, Elena Copăceanu.

Ce traseu a avut Elena Copăceanu, de la pensat la sprâncenele de lux!

“Mai mult decât atât nu era niciun copil în grădiniță la ora aia și nicio educatoare, doar o femeie, o îngrijitoare, care ștergea geamurile. Și am rugat-o frumos să îmi primească copilul, că nu aveam cu cine să-l las. În afara faptului că mă întreba de ce îl duc noaptea la grădiniță, am încercat să îi creez o poveste frumoasă, să nu-l traumatizez. Îi spuneam „Ești primul care ajunge la grădiniță!” și el era încântat! Mi se rupea sufletul, era singurul copil din toată școala aia. Cât o vedeai cu ochii de mare, care era lângă un geam imens. Și îmi făcea cu mâna în întuneric beznă, iar eu plecam pe aleea aia.

El se freca pe mâini că era primul, că altfel m-ar fi întrebat “De ce sunt singurul care ajunge primul la grădiniță, cu două ore înainte”. Eu munceam până la ora 21.00 seara. Am lucrat într-un sistem de saloane care nu îți permitea să pleci mai devreme nici cu două minute. Era un ceas pe perete, la 21.00 atunci aveai voie să pleci și nu aveai voie să întârzii două minute pentru că fiecare minut avea amendă. Iar eu nu îmi permitea amenzi nici la intrare nici la plecare. Plecam la 9 seara din Ghencea, mai făceam 40 minute pe tramvai până la Viitorului.”, a mai adăugat Elena Copăceanu.

Regina Micropigmentării, Elena Copăceanu pregătește cea mai prestigioasă conferință despre machiaj semipermanent&beauty din România!

Masterpiece Conference se apropie! În perioada 24-25 februarie 2023, Intercontinental Athénéé Palace Hotel Bucharest va găzdui cea mai cunoscută conferință despre machiaj semipermanent și beauty din România. Un eveniment prestigios creat de Elena Copăceanu, adevărata Regină a Micropigmentării.

Cel mai cunoscut nume în lumea micropigmentării din țara noastră, cu o experiență de peste 16 ani. Elena Copăceanu și-a conturat un business de succes în domeniul frumuseții.

Masterchef în beauty, Regina Micropigmentării coordonează ateliere de specializare în dermopigmentare pentru cursanți. Iar în ultimii 10 ani, a antrenat peste 2500 de studenți din noua generație de specialiști.

Masterpiece Conference este următorul pas important în traseul profesional al Elenei Copăceanu. Care a creat o conferință de primă clasă, într-un decor elegant, alături de cei mai buni experți din domeniul dermopigmentării. pentru cei care vor să își dezvolte propria afacere în această zonă sau pur și simplu vor să își perfecționeze tehnica.

Alături de Elena Copăceanu, vor mai fi prezenți în cadrul acestui eveniment important și alți profesioniști consacrați din domeniu. inclusiv experți din străinătate: Ana Maria Mărgineanu, Alina Delcaru, Veronica Petras, Florina Istrate, Cristina Delcaru, Verica Blasko, Cornelia Copăceau, Anna Spiewak, Alex Karkhi, Diana Bîlici, Crina Popescu și Ioana Predoiu.

Nu vor lipsi nici momentele artistice, dar și alte surprize memorabile pentru participanții la eveniment. În plus, vedetele pentru care  Elena Copăceanu și-a pus amprenta asupra imaginii și transformării lor de look vor fi prezente la acest eveniment.

Publicat: 13 feb. 2023, 12:40 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă