EXCLUSIV | Cum ne machiem primăvara aceasta? Iată care sunt tendințele – tips&tricks de la Andra Tică

Publicat: 03 mart. 2023, 12:54 Autor: Gaina Raluca Beauty & Style

A sosit primăvara și odată cu ea vin și schimbările ce privesc ținuta și machiajul doamnelor. Ce se poartă în acest anotimp, dar și cum ne machiem să arătăm foarte cool și fresh, aflăm de la specialistul în frumusețe.

Pentru multe femei machiajul poate fi un mod de a-și arăta cea mai bună versiune a lor, de a se simți mai puternice și încrezătoare și chiar de a-și îmbunătăți încrederea în sine. Ciao.ro a dorit să prezinte cititoarelor, chiar la început de primăvară, ultimele tendințe în materie de machiaj, așa că a stat de vorbă cu Andra Tică, make-up artist.

Cum ne machiem primăvara aceasta? Iată care sunt tendințele!

Ce culori se poartă primvara aceasta, cum le alegem pe cele potrivite pentru noi, dar și cum ne îngrijim pielea să arate cât mai bine sunt doar câteva dintre informațiile pe care ni le-a oferit specialista în frumusețe. Mai mult decât atât, Andra ne-a dezvăluit și câteva trucuri pentru un machiaj perfect. Iată ce ne-a spus!

Cele mai importante tendințe machiaj pentru primăvara 2023 sunt îndrăznețe prin intermediul stratificărilor, liner-elor, fardurilor de obraz și a umbrelor. Acestea au lăsat în urmă 2022, an în care look-urile makeup, no-makeup. Împreună cu rutina de înfrumusețare redusă și măștile, ne-au limitat imaginația și modul de a ne exprima.

Îngrijirea feței este extrem de importantă, de aceea ar trebui să îi acordăm mereu o maximă atenție. Niciodată nu trebuie să uităm de demachiere. și nici de aplicarea cremelor hidratante sau matifiante, în concordanță cu tipul tenului nostru. După ce am curățat fața și am hidratat-o. Pentru că machiajul să se așeze cât mai bine, ar trebui să aplicăm un primer’‘ ne-a declarat Andra.

Cum ne alegem fondul de ten

Make-up artistul ne-a dezvăluit secretul prin care ne putem alege fondul de ten potrivit pielii noastre, dar și cum îl aplicăm.

Tendințele în machiaj pentru anul 2023 presupun și alegerea corectă a nuanței fondului de ten, dar și a texturii acestuia. Pentru un efect cât mai natural, cel mai bine ar fi să aplici fondul de ten cu ajutorul unui Beauty Blender. Acesta ajută la o aplicare extrem de ușoară și precisă a oricărui tip de fond de ten. Nu putem aplica nimic la voia întâmplării, ci trebuie întotdeauna să ținem cont de unele criterii în funcție de subtonul pe care îl avem’‘, a spus aceasta.

Iată cum alegi nuanța fondului de ten în funcție de subtonul pielii tale!

Subtonul rece

‘În această categorie intră persoanele cu pielea extrem de deschisă sau extrem de închisă. Dacă ai pielea rozalie, roșiatică sau cu tente de bleu înseamnă că te regăseșți în acest subton. Poți să îți mai dai seama de acest lucru și în urma bronzării. Dacă te bronzezi greu sau te arzi extrem de ușor la soare. Înseamnă că ai un subton rece al pielii. În acest caz, ți se potrivesc cel mai bine nuanțele reci, cum ar fi; roz, mov, violet, prună, cărămiziu, roșu foarte închis’‘, a adăugat specialista.

Subtonul cald

Persoanele cu pielea cu tente galbene, aurii intră în această categorie. Cele mai potrivite culori de rujuri pentru acest subton al pielii sunt: roz somon, bej, maro, roșu”, a spus aceasta.

Subton neutru

Acest subton se încadrează între cel rece și cel cald. Iar femeile ce au un astfel de ten pot purta absolut orice culoare de ruj, ceea ce este în continuare valabil și pentru machiaj 2023”, a spus ea.

Subtonul poate fi aflat observând culoarea venelor de la încheietura mâinii

Cel mai ușor, subtonul poate fi aflat observând culoarea venelor de la încheietura mâinii. Dacă acestea au o culoare albăstruie, subtonul tău este unul rece. Dacă venele au o culoare ce bate spre verde, subtonul tău este unul cald. Dacă îți este greu să îți dai seama de acest lucru, este posibil că subtonul tău să fie unul neutru. Îți mai poți da seama de acest lucru și prin testarea bijuteriilor.

Dacă ți se potrivesc cele din aur, ai subton cald, dacă îți stă mai bine cu cele din argint, subtonul este rece. Dacă ți se potrivește aurul, argintul, dar și bronzul. Cu siguranță ai un subton neutru. Mai mult decât atât, dacă ai buzele subțiri, cel mai indicat ar fi să optezi pentru rujurile în culori cât mai deschise. Iar dacă ai buzele groase poți să porți absolut orice”, a continuat Andra.

Machiajul ochilor

Andra Tică nu a omis să ne spună nici cum putem avea un machiaj al ochilor în trend, dar și potrivit formei noastre.

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului și, de cele mai multe ori, atunci când vedem pe cineva, ochii sunt cei ce ies în evidență prima oară. De aceea, ar trebui să avem mare grijă la modul în care ne alegem machiajul.Tendințele de machiaj din 2023 spun că trebuie să avem mare grijă, în primul rând, la ceea ce aplicăm pe linia apei.

Dacă ai ochii extrem de mari, cel mai indicat ar fi să foloseșți creionul negru, iar dacă ai ochii mici, nu poți să te lipseșți de creionul alb sau nude. Niciodată să nu uiți să aplici un fard deschis la culoare în colțul intern al ochiului. Astfel, privirea ta vă fi mult mai luminoasă. Poți aplica un fard deschis la culoare sau chiar un iluminator’‘, ne-a declarat specialista.

Andra Tică este un make-up artist apreciat în România, ce a colaborat cu multe vedete autohtone. Anii de experiență au ajutat-o să coopereze foarte bine cu doamnele și domnișoarele pe care le machiază, sfătuindu-le și ajutându-le să-și găsească make-up-ul potrivit.

Sursa foto: Pixabay.com

Publicat: 03 mart. 2023, 12:54 Autor: Gaina Raluca Beauty & Style
Pe aceeași temă