De ce sterge WhatsApp 2 milioane de conturi, in fiecare luna! Motivul e unul neasteptat. Cum sunt afectati utilizatorii

Publicat: 11 feb. 2019, 19:26 Autor: madalina m. Life

Mii de utilizatori s-au intrebat de ce sterge WhatsApp conturi. Decizia e luata in fiecare luna.

Aplicatia WhatsApp ajunge sa elimine, lunar, cate doua milioane de conturi. Incercarea e una de a opri anumiti utilizatori considerati „periculosi”. Cei care folosesc in mod curent serviciul de mesagerie au fost luati prin suprindere cand au aflat de ce sterge WhatsApp conturi.

S-ar parea ca de vina pentru faptul ca sunt sterse circa 95% din cele doua milioane de conturi a fost „comportamentul anormal pe WhatsApp”, care a fost observat de catre companie si nu cel sesizat de alti utilizatori. Reprezentantii aplicatiei au mai fost de parere ca acest pas a fost unul absolut necesar.

Totodata, datele au aparut intr-un ghid de „bune practici” ale aplicatiei, ce a fost publicat recent de Facebook, proprietarul serviciului de mesagerie WhatsApp. Ghidul a aparut in India, deoarece acolo exista cea mai mare piata pentru aceasta aplicatie, de circa 200 de milioane de utilizatori.

de ce sterge WhatAapp conturi

Guvernul din India a acuzat ca au fost raspandite foarte multe informatii false prin WhatsApp, care au dus la formarea de grupuri violente ce au declansat nu mai putin de 30 de incidente soldate cu violenta, noteaza mediafax.ro.

De asemenea, pentru a preveni raspandirea de informatii false, WhatsApp a limitat, incepand cu luna ianuarie din acest an, la 5 numarul de persoane catre care un utilizator poate retrimite un mesaj. Functia de forward poate fi folosita de putine ori pentru a impiedica propaganda.

Reprezentantii companiei au mai anuntat de curand ca ii incurajeaza pe utilizatori sa raporteze, in continuare, conturile despre care ei cred ca ar fi periculoase. Un cont fals poate fi recunoscut pentru ca nu are un status scris de catre o persoana, dar si cand incearca sa trimita un volum mare de mesaje, la scurt timp de la inregistrare.

Exista si alte aplicatii care au facut miscari similare. Spre exemplu, anul trecut, Facebook a anuntat ca au fost sterse 1,5 miliarde de conturi, in doar o jumatate de an. La fel, Twitter a precizat, in luna iulie din 2018, ca a sters cateva milioane de conturi pentru ca erau considerate problematice.

(sursa: theguardian.com)

Publicat: 11 feb. 2019, 19:26 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă
×