Folositi WhatsApp? Atunci securizati-va IMEDIAT contul! A fost un atac cibernetiv urias, s-a emis avertisment national

Publicat: 10 Oct. 2018, 14:51 Life
Folositi WhatsApp? Atunci securizati-va IMEDIAT contul! A fost un atac cibernetiv urias, s-a emis avertisment national

Se pare ca atacurile cibernetice sunt tot mai dese, iar de data aceasta cea mai boua victima a fost una dintre cele mai populare retele de socializare din lume, WhatsApp.

Securitatea serviciului de mesagerie vocala a retelei, fiind foarte slaba, a fost tinta perfecta pentru hackeri, astfel ca au obtinut usor accesul in conturile utilizatorior.

In Israel chiar s-a emis un avertisment la nivel national, din cauza rapiditatii cu care s-au raspandit atacurile. Metoda prin care opereaza hackerii este extrem de elaborata.

Traficant de droguri, prins cu ajutorul unei poze trimisa pe WhatsAppConform Divahair.ro, hackerii incep prin a-si instala aplicatia pe propriul telefon, utilizand numarul de telefon al altui utilizator. WhatsApp încearcă să verifice încercarea de conectare prin trimiterea unui cod de verificare din șase cifre prin mesaj text către telefonul victimei.

Hackerii încearcă să facă acest lucru atunci când victima nu poate verifica imediat telefonul – cel mai adesea noaptea. Când persoana în cauză nu reacționează imediat, de pe contul original, WhatsApp oferă opțiunea de a trimite codul de securitate din șase cifre printr-un apel telefonic, cu un mesaj prestabilit.

Continuarea articolului »

Publicat: 10 Oct. 2018, 14:51 Life
Pe aceeași temă