Aplicatia Google ce detecteaza insuficienta renala! Medicii sunt alertati si pot interveni

Publicat: 12 aug. 2019, 17:00 Autor: madalina m. Life

O asemenea aplicatie pe smartphone ar putea sa ii ajute pe cei care sufera de probleme renale. Primele teste s-au aratat a fi promitatoare, spun specialistii.

Aplicatia Google ce detecteaza insuficienta renala a fost dezvoltata de curand cu ajutorul savantilor din Marea Britanie. Problema medicala e una foarte serioasa si poate duce in cazurile extreme si la deces.

Insuficienta renala in stare acuta poate fi detectata cu ajutorul aplicatiei de pe telefon. Gigantul Google a lucrat alaturi de o organizatie britanica pentru a putea crea aplicatia medicala extrem de folositoare. In fiecare an, boala provoaca moartea a peste 100 de mii de persoane din Anglia!

Aplicatia ce detecteaza insuficienta renala!

Aplicatia Google ce detecteaza insuficienta renala

Mai este supranumita un „ucigas tacut”, pentru ca de cele mai multe ori problema renala ajunge sa fie diagnosticata mult prea tarziu. Specialistii sustin ca diagnosticul se poate pune in doar cateva minute cu ajutorul aplicatiei lansate de curand. Dieta pentru rinichi ii detoxifica imediat

Aplicatia a fost creata de catre Alphabet, compania-mama a gigantului Google. Totul in colaborare cu specialistii de la Royal Free London NHS Foundation Trust (RFL). Aceasta poate sa detecteze insuficienta renala in stare acuta intr-un timp record, de cateva minute.

Aplicatia pe smartphone functioneaza intr-un mod destul de simplu. Atunci cand rezultatele testelor de sange indica faptul ca un pacient are riscuri sa fie fie afectat de insuficienta renala, medicii si asistentele sunt notificati prin intermediul telefoanelor personale.

Prin intermediul aplicatiei ce poarta denumirea de Streams, medicii pot raspunde la cazurile urgente privind aceasta afectiune intr-un interval de 14 minute sau chiar mai puţin. La momentul actual, cu sistemele de detectare existente, durata de interventie este extinsa la cateva ore.

„Daca este detectata o potentiala modificare a functiei renale a unui pacient, in orice moment sau oriunde in cadrul Royal Free Hospital, un specialist va fi instiintat si se va ocupa de caz. Este vorba de o interventie care se va desfasura in cateva minute, fiind urmata de o evaluare a starii pacientului, dupa interventia specialistului”, a spus medicul nefrolog Chris Laing, noteaza mediafax.ro.

In Marea Britanie, exista foarte multe decese survenite din pricina acestei afectiuni grave. Din pricina cazurilor mortale, sistemul national de asistenta medicala din Anglia pierde aproximativ 1.2 miliarde, in fiecare an.

O pacienta cu HIV si-a donat rinichiul unui barbat care sufera de aceeasi boala

Publicat: 12 aug. 2019, 17:00 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă