Capitala mondiala a gemenilor! Locul unde se nasc cele mai multe perechi de gemeni. De ce se petrece fenomenul

Publicat: 12 Apr. 2019, 16:47 Life

Exista locuri foarte deosebite, dar si cat se poate de stranii in intreaga lume. Asa se intampla si cu satul Yoruba.

Capitala mondiala a gemenilor e in Nigeria. Locul respectiv este considerat capitala modiala a gemenilor. Asta deoarece, in Yoruba se nasc cele mai multe perechi de gemeni. Este un fenomen atat de comun, incat locuitorii de acolo nu se mai mira, atunci cand se petrece.

Sarcinile cu gemeni sunt la ordinea zilei in satul Yoruba, din sud-vestul Nigeriei. „Sunt atat de multi gemeni din cauza frunzelor de okra pe care le consumam”, a povestit unul dintre locuitorii satului. Multi sunt de parere ca aceasta planta are proprietati medicinale, iar oamenii o transforma in fel de mancare, in mod frecvent.

Capitala mondiala a gemenilor, un sat din Nigeria

Povestile despre perechile de gemeni din Yoruba au facut inconjurul lumii. Exista un numar foarte mare de gemeni identici in localitatea nigeriana. De asemenea, si in satul Igbo Ora se crede ca ar exista cele mai multe nasteri de gemeni.

Capitala mondiala a gemenilor

Oamenii care locuiesc acolo sunt de parere ca de vina pentru atat de multi gemeni ar fi tot obiceiurile alimentare. Ei consuma in special „amala”, un fel de mancare facut din igname si faina de cassava. Ignamele sunt legume similare cartofului dulce. A nascut gemeni desi devenise mama de abia o luna de zile

Cei care locuiesc in capitala mondiala a gemenilor cred ca tocanita pe care ei o prepara din frunzele de okra ar contribui la factorul natalitatii. Dar si ca ar fi motivul principal pentru atat de multe sarcini cu gemeni. Spre exemplu, la o scoala din acest sat exista 9 perechi de gemeni identici, din 100 de copii.

Una dintre regulile plantei minune, potrivit locuitorilor, este ca tocanita din frunze de okra trebuie consumata imediat dupa preparare, si niciodata pusa la pastrare pentru mai tarziu.

O vanzatoare de paine pe nume Oyenike Bamimore a fost de parere ca este un exemplu viu al faptului ca dieta cu frunze de okra reprezinta motivul pentru care a nascut doar gemeni. „Mananc o gramada de frunze de acest fel si am adus pe lume 8 perechi de gemeni!”, a povestit femeia.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 12 Apr. 2019, 16:47 Life
Pe aceeași temă