Avertismentul transmis de experți. De ce faci Covid-19, chiar dacă te-ai vaccinat

Publicat: 17 mai 2021, 09:23 Autor: Andreea Voicu Arhiva

De ce faci Covid-19, chiar dacă te-ai vaccinat? Chiar dacă campania de vaccinare este eficientă în multe dintre state, experții trag un semnal de alarmă și spun că pericolul nu a trecut și tot există posibilitatea să existe riscul de infectare cu noul coronavirus.

Chiar și în condițiile în care unele persoane s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, experții trag un semnal de alarmă și susțin că tot s-au îmbolnăvit cu virusul din China. Dar care să fie, de fapt, explicația? De ce persoanele respective încă riscă infectarea cu virusul care a schimbat cursul firești al lucrurilor? Experții spun că, de fapt, vaccinul sau un medicament nu funcționează la un procent de 100% în toate cazurilor și că fiecare persoană reacționează diferit la vaccin. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele persoane încă se infectează, chiar dacă s-au imunizat.

De asemenea, se mai face referire și la perioada de incubație, care variază de la 10 la 14 zile pentru rujeolă, la 6 zile pentru Covid-19 până la doar 2 zile sau mai puţin pentru gripă. Pe de altă parte, experții mai spun faptul că există o parte bună pentru persoanele vaccinate, și aceea că pot face o formă ușoară a virusului. Experții spun că serurile Pfizer și Moderna au o eficacitate de 97% împotriva bolii cu simptome, dar și 86% împotriva cazurilor asimptomatice şi 94% contra spitalizării.

Până în acest moment, studiile nu au arătat eficacitatea vaccinurilor de la AstraZeneca și Johnson&Johnson. Pe de altă parte, specialiștii susțin faptul că o reinfectare cu noul coronavirus, în cazul persoanelor care s-au vaccinat, ar fi mai rară, scrie Adevărul.

Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie

Oamenii de știință, care fac parte din Universitățile din China și SUA, au pus cap la cap toate informațiile și au descoperit că, de fapt, noul coronavirus ar produce o boală a sistemului vascular, și nu o boală de natură respiratorie, așa cum se credea de la bun început. Studiul efectuat de cercetători a arătat mecanismul prin care virusul respectiv pătrunde în corp, în organism, modul în care este purtat în aparatul respirator și cum este afectat organismul în sine. Cercetătorii au descoperit faptul că noul coronavirus produce diverse afecţiuni tromboembolice, iar apoi pacienții infectați sunt afectați vascular-cerebral, au parte de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, conform Adevărul.ro.

sursă foto: pixabay

Publicat: 17 mai 2021, 09:23 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă