Studiu. Ce ar putea păți bărbații care se infectează cu noul coronavirus

Publicat: 13 May. 2021, 11:05 Arhiva

Un nou studiu arată date șocante, de data aceasta referindu-se la persoanele de sex masculin. Infecția cu noul coronavirus ar putea declanșa probleme serioase bărbaților, la nivel genital.

Un studiu care a fost publicat în World Journal of Men’s Health arată faptul că bărbații ar putea avea probleme medicale serioase, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, în studiu scrie faptul că, pe cât posibil, trebuie ca oamenii să se protejeze în fața virusului, motivul fiind unul extrem de serios. Potrivit oamenilor de știință, se pare că virusul chinezesc ar putea provoca leziuni ale vaselor de sânge, care la rândul lor pot deteriora organe ale corpului, inclusiv țesutul spongios al organului genital masculin.

Studiul respectiv a fost efectuat asupra unui grup de bărbați cu vârsta cuprinsă între 65 și 71 de ani, de origine hispanică, arată alephnews.ro.

Cercetătorii, în cadrul studiului, au arătat faptul că unora dintre bărbați le sunt provocate leziuni la nivelul vaselor de sânge, care pot deteriora anumite părți ale corpului, chiar și țesutul organului genital masculin. Așa cum spune și unul dintre profesorii asociați, director al programului de urologie reproductivă din cadrul Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami, „ar putea fi un efect advers al virusului”. Deteriorarea cauzată de virus vaselor de sânge se numește disfuncție endotelială.

„Cercetările noastre arată că boala COVID-19 poate provoca disfuncții endoteliale în organe, dincolo de ceea ce se știa despre plămâni și rinichi. Disfuncția endotelială care apare din cauza COVID-19 poate pătrunde în celulele endoteliale și poate afecta multe organe, inclusiv penisul”, a conchis cercetătorul.

Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie

Oamenii de știință, care fac parte din Universitățile din China și SUA, au pus cap la cap toate informațiile și au descoperit că, de fapt, noul coronavirus ar produce o boală a sistemului vascular, și nu o boală de natură respiratorie, așa cum se credea de la bun început. Studiul efectuat de cercetători a arătat mecanismul prin care virusul respectiv pătrunde în corp, în organism, modul în care este purtat în aparatul respirator și cum este afectat organismul în sine. Cercetătorii au descoperit faptul că noul coronavirus produce diverse afecţiuni tromboembolice, iar apoi pacienții infectați sunt afectați vascular-cerebral, au parte de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, conform Adevărul.ro.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 13 May. 2021, 11:05 Arhiva
Pe aceeași temă