Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie. Ce organe sunt afectate

Publicat: 12 mai 2021, 08:08 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Un studiu de specialitate a fost efectuată de către 20 de cercetători și au aflat că, de fapt, boala pe care o produce noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie, ci una de natură vasculară.

Oamenii de știință, care fac parte din Universitățile din China și SUA, au pus cap la cap toate informațiile și au descoperit că, de fapt, noul coronavirus ar produce o boală a sistemului vascular, și nu o boală de natură respiratorie, așa cum se credea de la bun început. Studiul efectuat de cercetători a arătat mecanismul prin care virusul respectiv pătrunde în corp, în organism, modul în care este purtat în aparatul respirator și cum este afectat organismul în sine. Cercetătorii au descoperit faptul că noul coronavirus produce diverse afecţiuni tromboembolice, iar apoi pacienții infectați sunt afectați vascular-cerebral, au parte de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, conform Adevărul.ro.

„Mulţi oameni cred că este o boală respiratorie, dar, de fapt, este o boală vasculară. Acest lucru ar putea explica de ce unii oameni au accident vascular cerebral şi de ce unii oameni au probleme în alte părţi ale corpului. Elementul comun dintre ei este că toţi au suporturi vasculare”, spune Uri Manor, coautor principal al studiului şi director la Waitt Advanced Biophotonics Core.

Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie

Pe de altă parte, și Beatrice Mahler, care este managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a spus faptul că boala nu este una de natură respiratorie.

„Această reacţie inflamatorie este sistemică, impactează şi declanşează acea furtună de citokine. Aceasta duce la procese de coagulare prin activarea coagulării la nivelul vaselor de sânge din întregul organism. Întotdeauna, procesul de inflamaţie, în orice zonă a organismului se găseşte, este urmat de un proces de coagulare, tocmai ca urmare a acestor citokine inflamatorii. Aceasta este regula. Fiind o inflamaţie sistemică, toate vasele din organism pot fi afectate de această furtună de citokine, dar nu întotdeuna declanşează activarea coagulării în toate vasele. Pentru unii, se activează vasele coronare, adică de la nivelul inimii, pentru alţii, în creier, pentru alţii, în membre. Şi, într-adevăr, se pare că această inflamaţie puternică activează coagularea la nivelul vaselor. Boala nu este respiratorie! Clar! Cel mai mare impact îl are pe funcţia respiratorie la debut, adică după primele zile, însă ca o consecinţă a infecţiei virale, complicaţiile pe care le au aceşti pacienţi sunt, în majoritatea lor, vasculare”, a explicat medicul pneumolg.

sursă foto: pixabay

Publicat: 12 mai 2021, 08:08 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă