Avertisment crunt! Ce este ”ciuperca neagră”, care mutilează pacienții cu noul coronavirus din India! A apărut și în Europa

Publicat: 18 May. 2021, 09:02 Arhiva

Avertisment crunt! Ce este ”ciuperca neagră”, care mutilează pacienții cu noul coronavirus din India! A apărut și pe teritoriul Europei și este vorba despre o infecție fungică rară și letală.

Este alertă în câmpul medical, după ce ”ciuperca neagră” s-a răspândit de pe teritoriul indian înspre Europa, mai cu seamă în Rusia. Potrivit informațiilor din presă, teritoriul rus a înregistrat deja primele cazuri de infecție fungică rară și mortală care, conform cercetătorilor, afectează persoanele care sunt infectate cu noul coronavirus și pe cele care au trecut până acum prin boală. Specialiștii susțin faptul că aceasta se numește, de fapt, mucormicoza, însă cei din India o denumesc ”ciupercă neagră” și nu s-ar transmite de la o persoană la alta. Totuși, aceasta a ajuns și pe teritoriul Rusiei și nu ar reprezenta riscul unui focar în masă. Rata de mortalitate a bolii respective este de 50% și începe de obicei din nas, apoi se răspândește în ochi și la creier.

Un expert a spus: „Din câte știu, au existat doar cazuri izolate de mucormicoză la pacienții cu Covid-19”. Totuși, expertul spune că, de fapt, ”ciuperca neagră” nu ar veni din India, pentru că persoanele care fi într-o stare mult prea gravă pentru a călători, arată știrileprotv.ro.

De asemenea, despre această boală se spune că s-ar răspândi în climatul subtropical umed și este legată de utilizarea antibioticelor. Specialiștii spun că pacienții care au această boală sunt tratați cu antibiotice pentru infecții bacteriene, iar sistemul imunitar al lor este slăbit. Pe lista persoanelor susceptibile să ia boala sunt și cele care au diabet necontrolat și cei care au luat steroizi în timpul tratamentului și care au stat pe secția de terapie intensivă. Conform sursei citate, tratamentul implică îndepărtarea chirurgicală a tuturor țesuturilor moarte și infectate și administrarea unei medicații antifungice.

Boala pe care o produce, de fapt, noul coronavirus nu ar fi una de natură respiratorie

Oamenii de știință, care fac parte din Universitățile din China și SUA, au pus cap la cap toate informațiile și au descoperit că, de fapt, noul coronavirus ar produce o boală a sistemului vascular, și nu o boală de natură respiratorie, așa cum se credea de la bun început. Studiul efectuat de cercetători a arătat mecanismul prin care virusul respectiv pătrunde în corp, în organism, modul în care este purtat în aparatul respirator și cum este afectat organismul în sine. Cercetătorii au descoperit faptul că noul coronavirus produce diverse afecţiuni tromboembolice, iar apoi pacienții infectați sunt afectați vascular-cerebral, au parte de insuficienţă cardiacă sau respiratorie, conform Adevărul.ro.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 18 May. 2021, 09:02 Arhiva
Pe aceeași temă