Avea organele total inversate si nimeni nu-si explica cum a supravietuit! Afectiunea rara cu care femeia a trait 99 de ani!

Publicat: 17 apr. 2019, 16:50 Autor: madalina m. Life

Afectiunea rara poarta denumirea de "situs inversus". Adica, toate organele interne ale femeii erau inversate, de unde si numele conditiei fizice bizare.

Cei care au examinat cu atentie organele femeii au avut un real soc. Specialistii au fost mai apoi de parere ca afectiunea rara nu ar fi trebuit sa ii permita acesteia sa traiasca peste varsta de 5 ani! Totusi, femeia a dus o viata absolut normala si a decedat din cauze naturale.

Cazul a fost adus in atentie de catre o echipa de studenti la medicina, din statul Oregon, in SUA. Acestia au avut de disecat un cadavru, in urma cu un an. Primavara trecuta, studentii au avut in fata ochilor o situatie foarte complicata.

A trait 99 de ani cu o afectiune rara!

Mai exact, pe Rose Marie Bentley, care murise din cauze naturale. Trupul acesteia a fost ulterior donat catre universitate. Organele femeii erau pozitionate intr-un mod total eronat, din punct de vedere anatomic si medical. Unele dintre ele lipseau cu totul! Afectiunea rara se regaseste drept „situs inversus” si i-a luat pe nepregatite pe medici.

Afectiunea rara cu care femeia a trait 99 de ani

Nu se stie de altcineva care sa fi supravietuit cu problema de acest tip o perioada atat de indelungata. Este vorba totusi de 99 de ani, in care Rose Marie Bentley a dus o viata perfect normala, fara foarte multe vizite la doctor.

Cand studentii au disecat cadavrul femeii, au descoperit ca ea era o ciudatenie a naturii, pentru ca nu avea toate organele vitale. Situatia a fost descrisa intr-un mod la fel de straniu. Cei care au examinat-o cu atentie au avut senzatia ca cineva ar fi pus o oglinda in interiorul corpului sau. Asa aratau organele interne ale acestia.

Alaturi de toate acestea, vena cava a inimii nu era pozitionata nici ea corect. Initial studentii s-au gandit ca lipseste cu desavarsire. Dar mai apoi au vazut ca avea vena in partea stanga, si nu in dreapta, asa cum se considera normal. Barbatul sufera de o boala rara si sta de 60 de ani captiv intr-o masinarie uriasa

Ce este „situs inversus”, afectiunea rara de care suferea femeia!

Rose Marie Bentley a trait 99 de ani avand si alte vase majore de sange cu o traiectorie neobisnuita. Alteori, vasele de sange lipseau. Si plamanul drept al acesteia prezenta doar 2 lobi, in loc de 3. Stomacul sau se regasea in partea dreapta a corpului, pe cand ficatul era invers, spre stanga. Si splina avea o pozitie ciudata, regasindu-se in partea opusa, pe dreapta. Intregul tract digestiv era de asemenea inversat.

„Situs inversus” este o conditie medicala ce nu ar fi trebuit sa ii permita femeii o viata indelungata. Rose Marie Bentley a sfidat toate sansele. „Cred ca sansa sa mai gasim o alta persoana ca aceasta este de 1 la 50 de milioane”, a afirmat Cameron Walker, profesor al „Oregon Health and Science University”. In general, intre 5 si 13% dintre bebelusii care se nasc cu problema traiesc peste varsta de 5 ani de zile. Mai tarziu, incep sa aiba grave probleme cardiace, noteaza descopera.ro.

Publicat: 17 apr. 2019, 16:50 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă