Bebelusi modificati genetic! Al doilea caz a fost deja confirmat si o femeie a ramas insarcinata in timpul experimentului!

Publicat: 28 feb. 2019, 14:44 Autor: madalina m. News 2

Controversa editarii genetice pare sa fi capatat noi proportii. A doua sarcina de acest tip a fost confirmata, de curand, in China!

Aceste cazuri de bebelusi modificati genetic au ajuns sa socheze. Mai mult, al doilea caz a fost deja confirmat in aceasta tara. Inca o femeie a ramas insarcinata, iar acest lucru s-a intamplat in timpul experimentului realizat de catre un cercetator.

Barbatul pe nume He Jiankui a reusit sa lase fara cuvinte si comunitatea stiintifica din China. In urma cu un an de zile, savantul a anuntat ca a reusit sa altereze genele provenite de la doua gemene.

Ar fi apelat la acest proces pentru a preveni contractarea cu virusul HIV. Fetitele au venit pe lume in luna noiembrie a anului trecut. In cadrul experimentului foarte controversat s-au nascut primii copii modificati genetic.

Bebelusi modificati genetic. Al doilea caz a fost deja confirmat

Savantul He Jiankui a declarat in cadrul unei intalniri medicale oficiale, care a avut loc la Hong Kong, ca ar putea exista si „o a doua potentiala sarcina”. Totul a rezultat in cadrul experimentului, noteaza descopera.ro. De asemenea, autoritatile din China au deschis o investigatie guvernamentala in acest sens.

Asa s-a aflat ca intr-adevar mai exista o femeie insarcinata, chiar in momentul in care se desfasura respectiva ancheta. Cazurile de bebelusi modificati genetic au ajuns sa socheze opinia publica. Oamenii se tem de ceea ce este mai rau, pentru ca micutilor le-au fost alterate genele din ADN.

Atat femeia insarcinata, al carui nume nu a fost dezvaluit, dar si gemenele din prima sarcina, vor fi tinute sub o atenta observatie medicala. Omul de stiinta care a pus la cale experimentul a facut totul in mod ilegal, pentru ca si-a falsificat documentele de recenzie etica.

Barbatul a lucrat cu o echipa, in mod privat, utilizand chiar personal provenit din afara tarii, pentru a nu da de banuit. Totodata, a folosit tehnologii nesigure pentru editarea genetica ilegala a acelor embrioni umani. In cadrul investigatiei a mai iesit la iveala ca a folosit fonduri proprii, pentru a face experimentul cu bebelusi modificati genetic.

Publicat: 28 feb. 2019, 14:44 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă
×