Primii copii modificati genetic sunt aici. Cum a fost posibil asa ceva

Publicat: 27 nov. 2018, 16:17 Autor: Simona Life

Ceea ce pana nu demult parea imposibil, iata ca acum devine realitate. Exista copii modificati genetic iar acesta este un pas urias spre viitor.

„Când Lulu şi Nana erau o singură celulă, această operaţie a îndepărtat poarta prin care HIV intră să infecteze oameni. Câteva zile mai târziu, înainte de a le pune înapoi pe Lulu şi Nana în uterul lui Grace, am verificat cum a decurs operaţia genetică, prin secvenţierea genomului.

Rezultatele au sugerat că operaţia a decurs în siguranţă, aşa cum am intenţionat.”, a spus He Jiankui, cercatatorul.

Acest anunt a fost o veste soc pentru toti cei din lumea medicala. Unii sunt sceptici si nu cred ca este adevarat pentru ca nu ar exista documente legale care sa ateste ce s-a afirmat.

Ceea ce pune paie pe foc este faptul ca identitatile parintilor celor doua gemene, Lulu si Nana, sunt tinute secrete, ceea ce automat ridica semne de intrebare.

Primii copii modificati genetic sunt aici

Primii copii modificati genetic sunt aici. Cum a fost posibil asa ceva

„Lumea a trecut la etapa editării genetice a embrionilor. Cineva, undeva, va face acest lucru. Dacă nu sunt eu, va fi altcineva.”, a mai spus cercetatorul.

Insa s-a avertizat aca ecasta testare este experimentala, iar ce s-a intamplat cu cele doua gemene a fost ceva experimental. Lumea se intreaba daca pe viitor cele doua fetite vor avea probleme medicale.

„Se ajunge la chestiuni precum ,,Este etic să vrei un copil cu părul blond şi ochi albaştri?”. Poate că da, poate că nu. ,,Este etic să vrei o fată în loc de un băiat?”.

,,Este etic să vrei pe cineva mai înalt în loc de cineva mai scund?”. Iar lista poate continua. Deci unde tragi linie?”, sa declarat Diane Tober, profesor „Institute for Health&Aging”.

Publicat: 27 nov. 2018, 16:17 Autor: Simona Life
Pe aceeași temă