Raed Arafat, avertisment după deschiderea școlilor! Începând cu 8 februarie a început cel de-al doilea semestru pentru elevi, majoritatea dintre aceștia reîntorcându-se fizic în băncile școlii. Raed Arafat, șeful DSU, susține faptul că există posibilitatea ca numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus să crească.
De luni, 8 februarie, foarte multe instituții de învățământ s-au redeschis, începând cel de-al doilea semestru al anului școlar. Multe școli au ieșit din scenariul roșu sau galben, astfel fiind pregătite să își deschidă porțile pentru elevi. Alte școli, însă, au adoptat sistemul hibrid, pe când altele au preferat să rămână la cursurile online. Totuși, secretarul în stat și șeful DSU Raed Arafat susține faptul că odată cu redeschiderea școlilor, există posibilitatea ca numărul de persoane infectate cu noul coronavirus să fie pe o pantă ascendentă.
„Acest lucru nu poate nimeni să îl nege şi să apară o creştere. Acum dacă această creştere este controlabilă sau nu, o să vedem. Controlabilă înseamnă că este în parametrii în care impactul pe sectorul sanitar să nu fie unul care să îl blocheze. Să nu se blocheze ATI şi secţiile care sunt destinate cu oxigen, pentru că totul, dacă vedeţi toate ţările care iau măsuri, iau în calcul impactul pe sistemul sanitar, ca să facă faţă sistemul sanitar“, a spus Raed Arafat la Antena 3.
„Nimeni să nu interpreteze că stăm foarte bine şi gata. Trebuie să respectăm mai departe măsurile, mergem în paralel cu vaccinarea. Dozele vor creşte, numărul lor va creşte, dacă acum suntem între ţările care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, stăm bine. În general cu Europa stăm bine, suntem în primele ţări“, a mai spus oficialul, arată alephnews.ro.
Ministrul Educației se gândește la schimbarea structurii anului școlar 2021-2022. Viitorul an școlar ar putea începe, cel mai probabil, în a doua zi a lunii septembrie, semestrul al doilea începând direct după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu cea dintre semestre.
„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Ministrul Educației.
„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el, arată Digi24.
Sursă foto: capturi video Youtube