Anunțul făcut de Ministrul Educației! Ce se va întâmplă de luni, 8 februarie

Publicat: 05 feb. 2021, 13:13 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Anunțul făcut de Ministrul Educației! Ce se va întâmplă începând de luni, 8 februarie 2021.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a făcut un anunț important în cursul acestei zile de vineri, 5 februarie. În acest moment, 149 de localități se încadrează în scenariul roșu, iar alte 903 sunt în scenariul galben. Restul localităților de până la 3181 se află în scenariul verde, motiv pentru care elevii vor putea merge fizic la școală. Luni începe cel de-al doilea semestru al anului școlar, iar mulți dintre elevi se vor întoarce pe băncile școlii.

”Am semnat ordinul pentru adaptarea programei examenelor de bacalaureat şi evaluare naţională, ţinând cont de realităţie anului şcolar 2020 – 2021. DSP-urile au fost anunţate vineri dimineaţă pentru a se lua măsurilor în perspect deschiderii deschideri, de luni, a şcolilor”, transmite Ministrul Educației, arată Antena 3.

Structura anului școlar, schimbată?

Ministrul Educației se gândește la schimbarea structurii anului școlar 2021-2022. Viitorul an școlar ar putea începe, cel mai probabil, în a doua zi a lunii septembrie, semestrul al doilea începând direct după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu cea dintre semestre.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Ministrul Educației.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el, arată Digi24.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 05 feb. 2021, 13:13 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă