Veste pentru elevi! Au fost mărite alocațiile cu 20%

Publicat: 02 feb. 2021, 09:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva

O veste cât se poate de îmbucurătoare pentru toți elevii din țară! Oficialii au anunțat faptul că alocațiile s-au mărit cu 20%. Elevii vor primi câțiva bani în plus lunar.

O veste bună la început de an pentru copii. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat faptul că alocațiile cresc cu un procent de 20%. Copiii și elevii cu vârsta cuprinse între 2 și 18 ani se vor bucura de bani în plus lunar. Și pentru copiii sub 2 ani și pentru persoanele cu handicap, suma se majorează, primind 427 de lei lunar. Alocațiile celor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va fi de 214 lei lunar.

„Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%”, a declarat Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Anul trecut a mai avut loc o majorare a alocațiilor, tot cu 20%. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat, potrivit CANCAN, faptul că o altă majorare a alocațiilor ar putea fi luată în iulie sau august, o altă mărire tot cu 20%.

Ce sume ar putea primi elevii până la finalul anului 2022

Există mai multe etape. Până la finalul anului 2022, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap, ar putea primi 600 de lei, iar cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani ar putea primi 300 de lei.

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocația de stat pentru copii este o formă de ocrotire acordată de către stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. De această alocație beneficiază toți copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar și tinerii majori, cu condiția ca aceștia să frecventeze cursurile învățământului liceal sau profesional. În cazul tinerilor care repetă un an școlar, nu se mai acordă alocația de stat, cu excepția situației în care aceștia sunt nevoiți să repete anul școlar din motive medicale.

Beneficiază de alocație de stat pentru copii și copiii cetățenilor străini, precum și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți/rezidente în România, în condițiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinții.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 02 feb. 2021, 09:15 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă