Zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi! A fost inaugurat in China si arata wow! VIDEO

Publicat: 24 mart. 2019, 10:35 Autor: madalina m. News 2

Acest zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a fost lansa in urma cu cateva zile, in China. Cladirea este una de mari dimensiuni si arata impresionant.

Un zgarie-nori inspirat de coloana Infinitului, dupa sculptorul roman Constantin Brancusi, a fost inaugurat de curand. Va functiona precum o cladire de birouri, fiind localizat in Shanghai, din China. Cladirea poarta numele de Soho Gubei si a fost realizata, in mare parte, din sticla.

A fost construita de catre Kohn Pedersen Fox Associates si arata foarte mult ca un obelisc cu cateva suprafete ondulate. Totodata, constructia are un aspect de zig-zag, fiind foarte similara cu celebra sculptura a lui Constantin Brancusi.

Asa cum se poate vedea si in imagini, Coloana Infinitului transformata in cladire are un farmec aparte. De asemenea, peretii imensi sunt realizati din foarte multe panouri de sticla. Soho Gubei este situata in parcul central Hongqiao si ar putea deveni un simbol al cartierului in care exista predominant birouri.

Zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi

Zgarie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi!

Cladirea inspirata de sculptorul roman are 38 de etaje, iar primele 12, cele de la baza, vor fi dedicate magazinelor si catorva zone de parcare. La cel mai inalt nivel se gaseste o gradina, alaturi de spatii deschise, dar si restaurante, noteaza descopera.ro.

Orasul Shanghai este in mare parte dominat de cladiri cum sunt zgarie-norii, iar Soho Gubei a uimit deoarece a avut o simplitate arhitecturala. Totodata, seamana mai mult cu sculptura lui Constantin Brancusi decat cu un zgarie-nori clasic. China tocmai a inaugurat primul zgarie-nori cu cascada pe fatada cladirii

Cladirea a fost inaugurata in acest an, pe data de 28 februarie. A fost conceputa de o companie care s-a remarcat in trecut cu multe constructii de acest fel. Cat despre Coloana Infinitului a lui Brancusi, sculptura a fost inaugurata in anul 1938, la Targu-Jiu. Are o inaltime de 29,35 metri si este compusa din 16 module octaedrice, ce au fost suprapuse. Intregul ansambul monumental este un omagiu adus eroilor cazuti pe timpul Primului Razboi Mondial.

Publicat: 24 mart. 2019, 10:35 Autor: madalina m. News 2
Pe aceeași temă