Zeci de copii au murit dupa ce au mancat acest fruct! Fructul exotic care se gaseste si la noi si este indicat pentru copii!

Publicat: 13 Jun. 2019, 23:16 Ciao.ro
Zeci de copii au murit dupa ce au mancat acest fruct! Fructul exotic care se gaseste si la noi si este indicat pentru copii!

Fructul numit si "pruna chinezeasa" se gaseste si in Romania, este bogat in vitamine si recomandat copiilor dar are cateva contraindicatii foarte grave.

Zeci de copii au murit dupa ce au mancat fructul exotic litchi! Litchi este un fruct exotic cu originile in China dar care se cultiva si in Thailanda, Vietnam sau India iar pana acum era perfect recomandat copiilor.

Fructul mai este numit şi “prună chinezească”, are dimensiunea de 2-4 cm, are o coajă aspră, de culoare roz sau roşie ce se desprinde uşor atunci când fructul este copt. Are gustul dulce de căpşune şi trandafir, iar atunci când e uscat, are gust de stafide. Principalul motiv pentru care este recomandat copiilor este ca frunctul contine vitamina C, vitamina B, zinc, fier, betacaroten, calciu si magneziu. In prezent insa in India mai bine de 53 de copii au murit intr-o saptamana dupa ce au mancat fructe de litchi.

Zeci de copii au murit dupa ce au mancat fructul exotic litchi

Medicii au fost socati de numarul mare de cazuri de copii care ajungeau la urgenta cu o febra foarte puternica si toti sustineau ca au mancat litchi. Diagnosticul in cazul tuturor a fost de encefalita, provocata de o substanta care se gaseste in frunctele de litchi atunci cand nu sunt coapte.

Se pare ca unii dintre copii consumasera si simburii care sunt otravitori iar altii dintre ei au consumat fructele cand inca nu erau perfect coapte, un alt aspect care le face nocive. Medicii au mai concluzionat ca acest fruct exotic poate deveni toxic daca este consumat pe stomacul gol sau de persoane subnutrite, asa cum era cazul mai multor copii din India care au decedat.

In India si in alte tari unde fructul litchi este foarte consumat nu s-a emis inca nicio alerta ca parintii sa nu-si mai lasa copiii sa il consume dar stirile despre zecile de decese din ultima perioada au facut inconjurul globului iar cultivatorii de litchi se asteapta la ce este mai rau pentru culturile lor de litchi.

Publicat: 13 Jun. 2019, 23:16 Ciao.ro
Pe aceeași temă