Zi neagră! Un avion cu 180 de pasageri s-a prăbușit. ”Nu sunt supraviețuitori”

Publicat: 08 Jan. 2020, 08:03 News

Este stare de alertă! Un avion cu 180 de pasageri s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Sursele susțin că nu există niciun supraviețuitor.

Este zi de doliu pentru foarte multe familii! Un avion în care se aflau 180 de persoane s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Potrivit Aeronews, avionul ar fi avut probleme tehnice. Aeronava era un Boeing 737 și aparținea companiei Ukraine International Airlines. Aeronava trebuia să ajungă la Kiev.

La locul catastrofei au fost trimise echipaje de salvare. Televiziunea de stat iraniană a făcut un anunț cutremurător: ”Nu sunt supraviețuitori”.

„Avionul este în flăcări, dar am trimis echipaje și poate vom putea salva niște pasageri”, a declarat șeful serviciilor de urgență iraniene.

„Agenţia federală a aviaţiei a emis mesaje personalului navigant aerian (NOTAMS) detaliind restricţiile de zbor care interzic operatorilor avioanelor civile americane să opereze în spaţiul aerian deasupra Irakului, Iranului, apelor Golfului Persic şi Golfului Oman”, a anunţat FAA într-un comunicat.

CRASHED / A Boeing 737-800 (UR-PSR, delivered in July 2016) Ukraine International with 167 passengers + 9 crew crashed…

Publicată de Aeronews pe Marţi, 7 ianuarie 2020

Tragedia aviatică se repetă – Ce s-a întâmplat în urmă cu 6 ani

Nu se știe, însă, dacă defecțiunile tehnice pe care le-ar fi avut aeronava sunt și motivele pentru care s-a prăbușit. De asemenea, nu se cunoaște dacă evenimentele care au avut loc peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete trase spre Irak sunt, de fapt, și ele motivele.

În urmă cu 6 ani, în 2014, totuși, a mai existat o altă tragedie aviatică. Un avion care aparținea de Malaysia Airlines, care plecase din Olanda, a fost țintit de o rachetă trasă de separatiștii din estul Ucrainei. Dintre cei 283 de pasageri, 196 erau olandezi. Alți 15 erau membri ai echipajului. Aceștia au murit. Patru suspecţi urmează să fie judecaţi pentru crimă, în martie 2020, în Olanda, în acest dosar.

Publicat: 08 Jan. 2020, 08:03 News
Pe aceeași temă