Tragedie! Un avion s-a prăbușit în Rusia. Sunt morți și răniți!

Publicat: 19 iun. 2021, 14:12 Autor: Elena Arhiva
Tragedie! Un avion s-a prăbușit în Rusia. Sunt morți și răniți!

Un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit sâmbătă în Rusia, în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Nouă dintre cei 19 oameni aflați la bord și-au pierdut viața, potrivit agenției TASS, însă bilanțul nu este definitiv.

„Din informaţiile mele, doi membri ai echipajului şi şapte paraşutişti şi-au pierdut viaţa, adică nouă în total. La bord se aflau 17 parașutiști și doi membri ai echipajului”, a declarat pentru TASS Viktor Şemohanov, şeful filialei regionale a Societăţii de voluntari pentru cooperarea cu armata, aviaţia şi marina din Rusia (DOSAAF).

El spune că avionul era la al patrulea zbor în acea zi. „Avionul făcea al patrulea zbor într-o zi și, bineînțeles, era în condiții bune.”

De asemenea, pilotul era experimentat. „La altitudinea de 30-40 de metri, motorul drept a cedat, erau în urcare. La manșă se afla un pilot experimentat, Alexander Vladimirovici Șeikin. A turat motorul pentru a trece peste șosea și a întors pentru a veni la aterizare. Motorul s-a oprit. În fața lor era satul  Zhuravlevo și au fost obligați să caute un loc de aterizare, iar când au aterizat au lovit solul cu aripa stângă și s-au răsturnat”, a mai relatat Șemohanov, scrie digi24.ro.

Avionul făcea zboruri de antrenament cu parașutiști la bord.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 19 iun. 2021, 14:12 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×