Virgil Musta, semnal de alarmă după noul record negativ al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: „Supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității”

Publicat: 07 Aug. 2020, 13:46 Arhiva
Virgil Musta, semnal de alarmă după noul record negativ al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: „Supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității”

Medicul Virgil Musta, manager al Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, trage un semnal de alară după recordul de noi infectări din ultimele 24 de ore din România. Medicul a precizat că noul coronavirus continuă să provoace o rată mare de deces în rândul pacienților care au comorbidități și a celor care au nevoie de îngrijire în secțiile de terapie intensivă.

“Pe de o parte supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă duce la o creștere mare a mortalității, pe de altă parte boala ajunge la persoane cu comorbidități. Vorbim deci în special despre acele persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și au un factor de risc major. Acesta este motivul pentru care apar în special aceste decese”, a declarat medicul Virgil Musta, relatează b1.ro.

Unii medici au avertizat recent faptul că s-au înmulțit cazurile cu afectare pulmonară, iar virsulul este mai agresiv. Despre acest lucru, medicul Virgil Mustea precizează că nu a fost constatată o manifestare mai severă a infecției cu noul coronavirus, în cazul pacienților pe care îi tratează, ci a constatat o creștere semnificativă a cazurilor noi.  “Nu am constatat o manifestare mai gravă a bolii cauzată de COVID-19 în cazul pacienților noștri. Însă, zilnic sunt tot mai multe cazuri și acest lucru atrage și o creștere a numărului de pacienți care au forme severe”, a mai precizat medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm”

Virgil Musta susține că ne aflăm în această situație, după ce lumea s-a relaxat și nu a mai respectat regulile de igienă și distanțare fizică. Statisticile arată că acest lucru s-ar întâmpla și în alte țări. Medicul spune că dacă oamenii ar respecta trei reguli esențiale și foarte simple, numărul de cazuri ar scădea. Cele trei reguli sunt: purtarea măștii, distanțarea fizică și spălatul pe mâini.

„Sunt vesti bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea stau la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a declarat medicul Virgil Musta.

 

Publicat: 07 Aug. 2020, 13:46 Arhiva
Pe aceeași temă