Reacția dr. Alexandru Rafila, după ce Capitala a înregistrat un număr ridicat de infectări cu noul coronavirus

Publicat: 02 Aug. 2020, 14:43 Arhiva

Doctorul Alexandru Rafila a avut un punct de vedere, după ce România a înregistrat cifre mari de îmbolnăviri cu noul coronavirus încă din prima zi a lunii august.

Președintele Societății Române de Microbiologie spune că ar fi găsit o explicație pentru explozia de infectări cu noul coronavirus din Capitală. Astfel că, Alexandru Rafila spune că în acest moment Bucureștiul trece printr-o situație delicată, după ce numărul de infectări a crescut drastic. Fiind un oraș dinamic, oamenii ”vin și pleacă” și ”datorită acestei dinamici a populaţiei, sigur că şi probabilitatea de transmitere a infecţiei este mai mare”.

„O explicaţie care să fie 100 la sută credibilă ar putea fi făcută în urma unui studiu, pentru că nu poţi decât să fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca să poată să dea un astfel de răspuns. Eu vă spun ce cred eu. Bucureştiul este un oraş dinamic, oameni din toată ţara vin şi pleacă din Capitală, bucureştenii sunt şi turişti în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Braşov şi litoral. Şi atunci, datorită acestei dinamici a populaţiei, sigur că şi probabilitatea de transmitere a infecţiei este mai mare. Cred că această explicaţie este aproape de adevăr”, a spus Alexandru Rafila, arată Cancan.ro.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 1075 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus

Bilanț coronavirus România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1075 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României. De asemenea, au fost raportate încă 34 de decese. La ATI se află internate 412 persoane.

Până astăzi, 2 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 492 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Publicat: 02 Aug. 2020, 14:43 Arhiva
Pe aceeași temă