Un copil din Salaj a fost resuscitat timp de 15 ore. Copilul a cazut in fantana intr-o clipa de neatentie

Publicat: 14 mai 2019, 11:07 Autor: Simona Ciao.ro
Un copil din Salaj a fost resuscitat timp de 15 ore. Copilul a cazut in fantana intr-o clipa de neatentie

Caz dramatic in Salaj dupa ce un copil de 7 ani a cazut intr-o fantana, pompierii incercand din rasputeri sa-l salveze.

Un copil din Salaj a fost resuscitat timp de 15 ore. S-a intamplat in comuna Romanasi din Salaj, cand un copil de 7 ani s-a urcat pe marginea fantanii, unde a alunecat si a cazut.

Medicii s-au luptat vreme de 15 ore pentru a-l putea salva. Fantana este localizata in raza comunei Virsolt, iar copilul venise impreuna cu familia lui acolo pentru a avea grija de animalele de pe pasune.

Un copil din Salaj a fost resuscitat timp de 15 ore

Un copil din Salaj a fost resuscitat timp de 15 ore

Insa intr-un moment de neatentie, copilul a fost atras de acea fantana neacoperita si s-a gandit sa se amuze, urcandu-se pe ea. Insa fiind alunecoasa, copilul n-a avut nicio sansa si a picat in apa adanca de 4 metri.

Mama a privit ingrozita cum s-a intamplat aceasta tragedie si a sunat imediat la 112. Au venit la fata locului mai multe echipaje SMURD, impreuna cu echipajul de Terapie intensiva mobila si o autospeciala.

Insa copilul a putut sa fie scos din fantana doar dupa ce s-a extras toata apa. Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” Salaj,  copilul se afla in stop-cardiorespirator si avea o temperatura de 19,5 grade, salvatorii efectuandu-i manevrele de resuscitare.

Imediat dupa ce a fost scos din fantana a fost transportat la Spitalul Judetean Zalau, medicii facandu-i resuscitare pe tot parcursul noptii.

„Protocoalele în cazul pacientului hiportemic prevăd ca acesta să fie resuscitat până când se ajunge la o temperatură corporală de 35 de grade. De când a ajuns la Urgenţă, pacientului i s-a făcut masaj cardiac şi a fost încălzit intern şi extern. Copilul a fost în stare critică, iar prognosticul rezervat”, a declarat dr. Mihai Iuhas, seful UPU-SMURD Zalau pentru Adevarul.

In aceasta dimineata, la ora 10:30, medicii au declarat decesul baiatului.

Publicat: 14 mai 2019, 11:07 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă