Un actor celebru a răbufnit din autoizolare! ”Nefericiții care se bat pe pungile de mălai, oricum, în scurt timp se vor umple de gâze”

Publicat: 19 mart. 2020, 12:36 Autor: Andreea Voicu Vedete

Virusul ucigaș venit din China, Wuhan, face din ce în ce mai victime, iar multe vedete de peste Ocean au fost și ele afectate de această criză epidemiologică care are loc la nivel global. Dar oare cum se simt și ce fac vedetele noastre din România și cum se protejează de virusul care se răspândește rapid?

Marina Almășan a luat interviuri de nota 10 cu mai multe vedete ”cu greutate” din România, întrebarea generală fiind ”Ce faci în autoizolare?”. Știm că artiștii, cântăreții și oamenii ”de viață” nu stau nicio secundă locului, dar iată că acum sunt nevoiți! Așadar, oare ce fac ei în casă, toată ziua, după ce autoritățile au rugat populația să nu se mai expună la coronavirus și să evite contactul social direct?

Începem prin a-i cunoaște mai mult atitudinea actorului Eugen Cristea față de autoizolare. În interviul acordat Marinei Almășan, actorul a mărturisit că ”nu credeam că voi ajunge să trăim asemenea clipe”.

Acesta, alături de soție și cățelușul lor, Yummy, stau în garsoniera lor pe care o numesc generic ”un fel de închisoare”, în care își găsesc de lucru: ascultă muzică, citesc, interpretează piese și chiar ies la geam pentru a inspira aer curat. Mai mult decât atât, au fost nevoiți să amâne o premieră a unui spectacol care ar fi trebuit să aibă loc pe 28 martie la TNB.

„NU credeam să-nvăț a muri vreodată” , glăsuia cândva Eminescu, atât de hulit acum de marea „elită” profund antiromânească… Se pare că va trebui să ne obișnuim cu gândul. Încet-încet. Pe de altă parte, nu credeam că voi ajunge să trăim asemenea clipe. Chiar nu credeam. Mă deranjează însă că nu suntem corecți și disciplinați. Nici altruiști. Fiecare pentru el și atât. Nu mai contează omul de alături. Ci numai eu, eu și iarăși eu! Nefericiții care se bat pe pungile de mălai care, oricum, în scurt timp se vor umple de gâze, nu se gândesc decât la burtoi. Restul nu mai contează… Eu și restul lumii. Nu mai comentez animalele (of, iar jignesc bietele făpturi!) care au infectat atâția oameni din jur. Adevărate statui ale nesimțirii… Am luat hotărârea de a ne autoizola cu multă vreme inainte de a se declara într-un târziu starea de urgență. Poate prea târziu. Pentru că ne-am păstrat încă suflete de copil, soția mea și cu mine și, desigur, cățelușul Yummy, am inițiat un fel de piesă de teatru a cărei acțiune se petrece într-o închisoare. Închisoarea fiind mica noastră garsonieră. Nu de alta, dar e un piculeț mai mare decât o celulă. Avem program fix, afișăm meniul zilei, facem pe rând curățenie pe sectoare-exceptându-l pe Yummy. Avem ore de lectură obligatorie, vizionări de filme, operă, ascultat muzică pe vechiul și credinciosul pick-up.

Ordine și disciplină! Ca lecturi obligatorii avem CIUMA lui Camus, MARILE DEZASTRE ALE OMENIRII, ISTORIA LUMII, CRIMĂ ȘI PEDEAPSĂ, ARTA RĂZBOIULUI, și lista poate continua. Avem cărți de colorat, truse de pictură și am început amândoi să lucrăm la câte o carte. Continuăm să repetăm o piesă în doi, care ar fi trebuit să aibă premiera la TNB pe 28 martie, în speranța că o vom aduce în fața publicului, probabil în octombrie. N-am precizat anul… Vorbim mult împreună, uneori intevine și câinele!!!, făcând și un bilanț al unei vieți frumoase, fiind alături de peste 35 de ani. Încercăm să ne păstrăm calmul (ce-i drept, mie nu prea îmi iese!) și să respirăm aer curat la geam. E curat, după ce s-a mai renunțat la ucigașul zeu-automobil. Păcat că nu mai ies cu bicicleta. Asta e. Pentru azi, cam atât. Sănătate!”, a spus actorul pentru femeide10.ro.

Pe de altă parte, solista Mirabela Dauer își umple timpul cu lectura, filme și nu intră deloc în panică, mărturisind că deocamdată nu se plictisește în casă.

”Nu fac nimic glorios!!!! Filme, filme și știri. Nu sunt f panicată. Treburile casei, curățenie prin dulapuri, cățel , mâncare pentru cățel…. Cum spuneam, nimic glorios. M-am autoizolat. A! Și mai si răsfoiesc câte ceva. Deocamdată nu mă plictisesc!”, a mărturisit Mirabela Dauer.

Stilistul Alin Gălățescu susține că doarme mai mult acum, de când se află în autoizolare. Este alături de fiica lui, Elida Elena și mămica, Simona Semen. Stilistul acordă timp cititului, stă pe internet, studiază colecții și analize de trend, privește spectacole online și se încarcă spiritual!

”Totul a revenit la ritmul acela ideal, uitat. Degust orice. Inclusiv panica – ce răbufnește de 2-3 ori pe zi, dar e stinsă repede. Avantajele sunt multiple. Dacă respectăm izolarea – deci riscul direct e redus la minim. Dacă nu ne facem proiecte despre cum o să fie financiar și sistemic după stingerea Pandemiei…totul arată foarte bine. Mănânc mult mai bine și mai regulat – fiind izolat împreună cu cea mica – ELIDA ELENA – și cu mama ei – Simona Semen. Dorm mult mai mult – inclusiv la prânz – eu fiind responsabil cu asta – și asta fiind ceva de nepermis înainte. Stau „oficial” mult mai mult pe net – ceea ce înainte evitam pe cât posibil. Dar cel mai mult mă încarc spiritual. Citesc liniștit – ceea ce o făceam în grade mai mici înainte, datorită programului. Studiez colecții și analize de trend pe îndelete, cu mare pasiune – pe Fashion. Mă plimb prin Muzee Virtuale – Louvre / Prado / Moma – ceea ce nu-mi permiteam înainte. Poate Live doar. Urmăresc mari spectacole de Operă – Metropolitan, mai ales. Dar și sunt upgradat până la zi cu tot ce înseamnă desene animate – de cele japoneze, emoționante, soft, grafice și fantasy fiind îndrăgostit. Mă bucur că afară e soare și aromele copacilor înfloriți ajung deseori până la mine. Mă mai plimb prin colecția mea, mare, de parfumuri – la care țin foarte mult. Reflectez. Caut imagini speciale – de fashion sau doar de artă fotografică pură. „Dacă Trebuie, cu Plăcere”, a spus el.

Actorul Silviu Biriș i-a mărturisit Marinei Almășan că se bucură de liniștea din autoizolare, citește și ascultă muzică clasică și răsfoiește amintirile! De asemenea, actorul face și sport, vorbește cu familia și mai ”evadează” câte o oră când nu e aglomerație.

”Aș putea spune că mă bucur de liniște. Liniștea se poate păstra și după ce se va fi dat iar drumul la „circulație”. Cu condiția să ne gândim zilnic la clipa care ne-a adus la tăcere. Măcar să înțelegem ceva din asta. Citesc și ascult muzică clasică. Fac curat printre „amintiri” și în casă. Vorbesc cât pot de des la telefon cu familia și prietenii. Sport la domiciliu. „Evadez” câte o oră când nu sunt perioade aglomerate”, s-a confesat el.

Solista care s-a stabilit în Germania, Gina Pătrașcu, a mărturisit Marinei Almășan că odată ce a aterizat în Koln, a luat toate măsurile pentru a se feri de coronavirus. Face treburi casnice, va veni vremea să facă o curățenie de primăvară, ține legătura telefonică cu oamenii dragi și urmărește știrile la televizor.

”După ce abia m-am întors din Leipzig, unde am petrecut câteva zile alături de fiica mea (a reușit să -mi facă cea mai frumoasă și interesantă sărbătoare a zilei mele de naștere) am revenit de o săptămână în Koln și sunt gata să urmez cea mai buna cale pentru a mă feri de acest virus înspăimântător. Așa că am rămas în casă cu obișnuitele treburi casnice. Salvarea vine (pentru mine) și de la faptul că intr-o lună este Sărbătoarea învierii DOMNULUI iar eu voi începe,ca de obicei, o foarte meticuloasa curățenie de primăvară care va dura de această data mai mult decât de obicei! !! Am mulți prieteni cu care țin legătura telefonic, programele TV sunt pline de noutăți și trebuie urmărite și uite-așa sper să nu dureze prea mult și să trecem cu bine peste tot! Doresc tuturor multa sănătate și răbdare!

P.S.: Eu am călătorit cu trenul. În drum spre Leipzig deși era aglomerat, nu am auzit nici măcar respirația cuiva! La întoarcere, erau doar câțiva călători cu mine în vagon și strănutau, tușeau toți! După zece zile văd că încă nu am vreun semn că aș fi contactat ceva. Doamne ajuta! Ilinca, fata mea, mă monitorizează tot timpul, să se convingă că sunt bine!  Ce bine e să ai copii!”, a mărturisit ea.

Iar ultima, dar nu cea din urmă avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă, care a mărturisit că nu acceptă ”atrofierea cerebrală și musculară” și nu este pe aceeași ”frecvență” cu manipularea. Având în vedere că muncește zi și noapte, acum avocata se bucură de timpul petrecut cu familia și de odihnă. Seara mai ies în parc la plimbare și se joacă cu copiii. Așa cum spune și ea, după ce majoritatea oamenilor stau în autoizolare, acum Bucureștiul parcă mai ”respiră” și el.

”Eu sper să nu ajung vreodată „arestată la domiciliu” în niciun fel pentru că ar însemna să încalc ordinul. Nu pot să accept atrofierea cerebrală și musculară și nici manipulată nu mă las!

Totuși, cred că această situație mi se datorează, la naiba! În ultimul timp, tot ce mi-am dorit cu ardoare mi s-a îndeplinit. Pentru că ajunsesem să muncesc 25 din 24 de nu mai aveam timp de familie, de mine și eram suprasolicitată la cabinet de nu mai aveam timp nici să dorm ca să lucrez continuu,mi-am dorit cu ardoare să se oprească timpul în loc, să se oprească tot, să am timp să rasuflu, să dorm, să rad, să alerg , să scriu etc. Na, că s-a întâmplat! Se circulă super prin București, benzina s-a ieftinit, am timp să mă duc la țară la muncile agricole – Doamne, ce dor mi-era!, să vorbesc cu copiii mei, să mă joc, să râd cu bărbată-miu, să fac mâncare! Mi-am revenit la viață! Am reînceput să gătesc foarte bine! Îmi ies niște mâncăruri excepționale!De muncit, muncesc 8 ore/zi. Zilnic la birou. Am enorm de lucru și noi avem termene de respectat. Este ciudat să vezi cu 5 zile înainte că ți s-a fixat termen sau să mă duc la urgențe sa fiu introdusă in Tribunal de pe o listă a jandarmilor, să mi se dea mănuși și să fiu singură cu judecătorul în sală. Am putea sa și bem o cafea în circumstanțele astea, să judecăm la o cafea! Deci se poate să avem și civilizație în justiție. Doar să vrem. Seara mergem în parc. Aaaaa, am fost in Piața Obor! Ce tareeee! N-am mai fost de-o viață! Ce pandemie? Acolo eram la grămadă, bodegile pline…da, bețivii stăteau la 1 m distanță unul de altul, nu de alcool, oamenii se dezinfectau intern! Ce de verdețuri românești! Ce de lume frumoasă care n-are stresul zilnic! Aaa, am fost și într-un magazin d-ăsta răvășit de muritori: cu cine mă întâlnesc? Cu Marina și Ģeorgică! Și ei,ca si noi, cu un mic coșuleț de cumpărături, eram priviți ciudat de nebunii care nu mai aveau loc de marfă în 2 cărucioare! Am pus la cale o strategie, ne-am împânzit și ce am găsit luam și ne anunțam! E clar, lumea are probleme cu stomacul: nici un pic de hârtie igienică! Eu cred c-a dat dizenteria-n ei, nu gripa! Știu că m-am pupat în aer cu Marina și ne-am atins tălpile picioarelor! Am făcut schimb de viruși! Nu mai e poluat orașul! Voi ați văzut cum se respiră??? E fiță! Aaaa, am făcut curat în casă! Tipa care făcea curat nu mai vine din cauză de corona, așa că mi-am readus aminte! Mi-am simțit mușchii! Încă îi am! Evrika! Și am văzut pe unde îmi sunt lucrurile! „Ce de lucruri de care n-am nevoie!” vorba lui Socrate! După cum vedeți am timp să și filosofez!

Într-o seară l-am luat pe bărbată-miu la o Corona-n parc! Ne-am self-it și ne-am pus pe feisbuc! Moamăăăăă! Ce de like-uri, telefoane! Bă, sunteți nebuni! Nu, suntem doi oameni care nu se lasă manipulați și care aleg să trăiască normal, într-o lume în care timpul s-a oprit în loc, demonstrându-ne că putem trăi și domol și altfel și în respect unii față de alții! Bine, asta până când o să rămânem toți fără bani și o să ne aducem aminte că aveam niște drepturi și libertăți pe care ni le-au luat cu japca fără să crâcnim și va trebui să reluptăm să ni le câștigăm! Și atunci ne vom aduce aminte de bunicii și străbunii noștri care au luptat pentru aceste drepturi și libertăți ale noastre, și-au dat viața pentru ele, pentru ca noi să le pierdem pentru o chestie inexistentă într-o clipa! Și vom fi nevoiți să le recâștigăm! Cum??? Ca întotdeauna….! Cu luptă! Dar….stați liniștiți! Acum îmi voi pune iar cu ardoare o dorință și mi se va îndeplini! „SĂ FIE PACE ÎN LUME!”, a mărturisit avocata.

Publicat: 19 mart. 2020, 12:36 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×