Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Dezvăluirile care au șocat: senatorul nu ar fi făcut parte, de fapt, din partid?

Publicat: 11 feb. 2021, 10:06 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Sorin Lavric, liderul senatorilor AUR, a făcut declarații pentru Digi24 despre situația în care se află Diana Șoșoacă. Senatorul a fost exclusă din partidul AUR în cursul zilei de miercuri, 10 februarie 2021.

În cursul zilei de ieri, excluderea Dianei Șoșoacă din partidul AUR a devenit subiectul zilei. Sorin Lavric, liderul senatorilor partidului respectiv, a vorbit la TV despre situația în care se află aceasta. Seara trecută, în jurul orei 21:00, conducerea partidului a confirmat excluderea Dianei Șoșoacă din grupul parlamentar, motivul fiind faptul că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, precizează Biroul Național de Conducere.

Ce a spus Sorin Lavric

„Perspectiva divorțului dintre AUR și doamna Șoșoacă plutea în aer, însă am crezut că dacă o luăm pe duhul blândeții putem să îi hrănim spiritul coleric. Nu s-a putut. Ea nu poate fi înfrânată cu nimic. Probabil că nici cu ea însăși nu se poate privi în oglindă. Astăzi, picătura care a umplut paharul a fost scandalul pe care l-a iscat în plenul Senatului. Eu eram în dreapta doamnei președinte, Anca Dragu, când doamna Șoșoacă, pentru că nu i s-au alocat minutele care oricum nu i se cuveneau potrivit algoritmului pentru declarații politice, a făcut scandal și a început să o insulte pe doamna președinte și pe domnul Ciprian Bucur (secretar general al Senatului). La sfârșit, după ce i s-a oprit microfonul, început să urle în sală. A plecat urlând, i-a făcut pe domnul Bucur și pe doamna Anca Dragu infractori.

Ne-a insultat, spunând că cine suntem noi să îi spunem ei ce să facă. Asta e structura ei, certăreață, virulentă. Ea, prin prisma profesiei, a fost învățată să meargă până în pânzele albe cu cearta, știind că oamenii cu bun simt cedează și așa am procedat și noi, am încercat să lăsăm de la noi. Dar astăzi ne-a insultat atât de mult, încât ne-am dat seama că nu se poate continua așa

(…) Am vorbit cu Biroul Central, forul de conducere la nivel național. S-a votat. Toți au fost de acord cu excluderea. Așa că, doamna Șoșoacă nu mai este membru al partidului, ea va rămâne senator. Dar va fi singură, nu va mai sta în rândul de bănci AUR, îi vom retrage sprijinul din toate comisiile. La una era chiar președinte, la comisia pentru abuzuri. De acum încolo va fi singură, arătându-ne nouă cât de mici suntem în comparație cu ea, Mântuitorul lumii”, a spus liderul senatorilor AUR pentru Digi24.

Diana Șoșoacă nu ar fi făcut parte, de fapt, din partid!?

Pe de altă parte, conform Fanatik, avocata Diana Șoșoacă nu ar fi făcut, de fapt, parte din partid, ci doar ar fi candidat pe listele partidului în baza protocolului dintre AUR și PNR. Dezvăluirea a fost făcută de Ninel Peia.

Bărbatul a dezvăluit faptul că avocatul Diana Șoșoacă ar fi parlamentar al PNR, iar pe site-ul oficial al Senatului României apare ca fiind înscrisă în partid și parte din grupul parlamentar AUR.

Sursă foto: capturi video Youtube, Facebook

Publicat: 11 feb. 2021, 10:06 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă