Cine este, de fapt, soțul controversatului senator Diana Șoșoacă, și câți bani câștigă

Publicat: 22 dec. 2020, 11:08 Autor: Andreea Voicu Vedete

O mare surpriză pentru unii, Ivanovici – Șoșoacă Diana face acum parte din clasa politică din România. Este membru AUR și actual senator, iar declarațiile ei, cât și faptul că refuză să poarte mască, au provocat multe controverse în spațiul public. 

Ivanovici – Șoșoacă Diana este una dintre vocile partidului AUR care a reușit să provoace o mișcare în masă în rândul cetățenilor și să rezonezez cu ideile pe care le are. Avocata a reușit să îl reprezinte pe IPS Teodosie în dosarul contra autorităților cu ocazia pelerinajelor din această toamnă. De la postura de avocat, Diana Șoșoacă a reușit să devină membru al partidului naționalist AUR, partidul trecând de pragul electoral de 5%. Ivanovici – Șoșoacă Diana, în Baroul București, a intrat din data de 1 februarie 2000.

”Eu mi-am făcut tot timpul treaba, am muncit și pro bono. Acum sunt parlamentar plătit de poporul român și eu mi-am asumat această poziție. Îmi cunosc responsabilitățile și eu le-am spus asta tuturor, îmi cunosc rolul. Foștilor parlamentari din Guvern le-am zis așa: sunteți atât de sus încât nu ne vedeți aici, jos. Să înțeleagă că ei sunt angajații poporului și că sunt plătiți din bani publici, au o responsabilitate enormă față de acel om care a pus ștampila pe tine. Nu sunt cuvinte, oamenii mă știu și știu ce am făcut și în această perioadă, și înainte de a intra în AUR”, a mărturisit avocata.

Cum a intrat Diana Șoșoacă în politică

Chiar dacă nu are o experiență vastă, Diana Șoșoacă și ceilalți membri ai partidului au reușit să îi convingă pe oameni să îi voteze. La două luni de când și-a depus candidatura, are deja o funcție importantă în Parlamentul României.

” Eu am intrat în AUR pe 21 octombrie 2020, cu o zi înainte de a se încheia depunerea dosarelor. Eu nu am vrut să intru în politică. Nu. Oamenii fac deja cercetări, este pentru prima oară în istorie, la nivel mondial, când un partid pleacă de la 0,43% spun ei, eu spun că era cam 1% la alegerile locale, și a ajuns la 10%. Este o muncă titanică, de echipă”, a mărturisit ea.

Cine este, de fapt, soțul Dianei Șoșoacă

Avocatul Ivanovici – Șoșoacă Diana este căsătorită cu Dumitru – Silvestru Șoșoacă. Potrivit declarației de avere a senatorului, din 2020, soțul ei lucrează pentru o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Acesta are un venit anual de doar 28.000 de lei, fiind ”șef de tură” . Pe de altă parte, Diana Șoșoacă are un venit anual de 250.000 de lei la cabinetul de avocatură. Astfel, soțul senatorului câștigă lunar, în medie, 2.300 de lei, în vreme ce ea aduce în casă, tot în medie, circa 20.000 de lei pe lună!

În declarația de avere se mai arată faptul că deține trei terenuri intravilane. Unul este în Dâmbovița și măsoară 2170 de metri pătrați. Celelalte două sunt în Căciulata, județul Vâlcea (1315 mp și 60 mp). De asemenea, există și un teren dobândit prin donație de 22.500 mp în Balotești, jud. Ilfov.

Declarația de avere este publică și poate fi consultată aici.

Sursă foto: capturi video youtube, facebook Silvestru Șoșoacă

Publicat: 22 dec. 2020, 11:08 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă