Diana Șoșoacă „poartă” pe umeri puternica istorie a familiei ei. Din ce neam se trage controversata senatoare

Publicat: 27 ian. 2021, 09:38 Autor: ileana.ghinea News

Diana Șoșoacă este, cu siguranță, personajul politic care a făcut cele mai multe valuri în ultima perioadă, în sfera politică. Discursul ei în contextul apartenenței politice în cadrul noului Partid Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a născut controverse peste controverse. Privind, însă, istoria de familie a doamnei senator pe drept putem spune că aceasta nu este neapărat o situație nouă. Din moși strămoși, Șoșoacă „poartă” pe umeri o poveste puternică.

Fiică de medic ginecolog și nepoată de erou din Al doilea Război Mondial

Pe numele său real, Diana Iovanovici Șoșoacă, senatoarea are sânge macedonean. Originile îi sunt trecute în acte oficiale din Skopie, Macedonia, acolo unde i s-au născut bunicii din partea tatălui. ”Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin.

Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat şoşochează. Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul român. Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”, a povestit omul politic în emisiunea „Interviurile lui Crsitoiu”.

Și din parte mamei, avocata ÎPS Teodosie, așa cum a devenit cunoscută inițial Șoșoacă, vine cu un bagaj interesant. „Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţară şi pentru popor.”, a mai povestit senatoarea.

Pe lângă cariera în medicină, care a adus-o aproape de multe persoane publice din România, doamna doctor Alice Florescu Bleotu este specialistă în… ezoterism. Un domeniu care, bunăoară, intră în conflict cu cel pe care, l-a început de carieră publică, fiica sa l-a sprijinit în instanță. În plus, o disciplină care intra în conflict direct cu învățările Bisericii Ortodoxe, promovate intens de AUR. Altfel… „Diana îmi seamană. În anumite privințe mă depășește. Știi tu proverbul: „Capra sare masa, iada sare casa!”. În sensul pozitiv al afirmației, desigur! Apreciez curajul ei de a spune lucrurilor pe nume, deși trăim într-o societate mai mult ipocrită. Este extrem de responsabilă, iar profesional performează prin elocință, elocvență și demnitate. Vezi tu, pare că mă laud, dar toți cei ce o cunosc pot afirma acest lucru”, spune Alice Florescu Bleotu despre fiica ei.

Căsătorită de 3 ori, Șoșoacă se declară „o soție destul de insuportabilă!”

Acum, Diana Iovanovici îi poartă numele celui de-al treilea soț, Dumitru – Silvestru Șoșoacă, angajat la o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Chiar dacă se declară o soție fericită, conflictele din căminul ei pornesc, în principal, de la pornirile de multe ori extremiste ale senatoarei. ”El nu a fost de acord ca eu să merg foarte departe cu religia pentru că o să fiu caracterizată la un moment dat ca habotnică sau vor spune la un moment dat că am jucat teatru. Eu i-am spus ”îmi pare rău, este crezul meu, eu voi merge mai departe să apăr drepturile credincioșilor.”

Primele două căsnicii s-au terminat, poate, din cauza personalității extrem de puternice pe care o are avocata. ”Nu știu ce să zic, sunt destul de insuportabilă, un om foarte autoritar. Îmi place corectitudinea, detest minciuna, sunt om care dau foarte multe șanse. Dar când nu se mai poate, eu cred că e mai bine să te desparți când încă mai poți vedea o relație amicală pentru copii decât să mergi mai departe să se ajungă la abuzuri fizice și psihice!”, conchide omul politic.

Înainte să facă valuri în politica din România, Șoșoacă a fost pe punctul să facă legea în cea din Canada

Da… incredibil, dar adevărat. Puternica Șoșoacă a fost pe punctul să se angajeze la Ministerul Justiției din Canada. Din păcate sau din fericire, cine mai știe, dorul de România a fost mai puternic decât dorința de afirmare într-o altă lume, motiv pentru care Diana Șoșoacă a făcut cale întoarsă către patria mamă. ”Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de de dor.”, a povestit senatoarea.

În Canada am fost la prietena mea. Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat. Chiar lucram atunci în Departamentul de Comerţ Exterior, unde fusese schimbarea aceea, când câştigase PDL-ul. Eu eram pe cabinetul ministrului. Şi am plecat un timp pentru că erau acele discuţii cine rămâne, cine nu rămâne. Eu oricum aveam profesia mea de avocat, nu mă interesa. Nu am vrut să particip la acele discuţii interminabile şi mi-am luat un concediu fără plată şi am plecat o lună şi jumătate la prietena mea în Canada”, încheie Șoșoacă.

Publicat: 27 ian. 2021, 09:38 Autor: ileana.ghinea News
Pe aceeași temă