Turisti pusi in pericol, timp de 20 de ani! Au stat aproape de materiale radioactive fara ca cineva sa isi dea seama! E socant!

Publicat: 02 Mar. 2019, 21:35 News 3

In mod socant, nimeni nu si-a dat seama ca in trei galeti din apropiere de un important punct turistic sunt materiale radioactive!

Timp de doua decenii, cele trei galeti incarcate cu cate 19 litri de materiale radioactive au stat langa cladirea Muzeului din cadrul Parcului National al Marelui Canion, din SUA. Se credea ca acolo este depozitata vopsea obisnuita, fara sa fie efectuate analize.

Surpriza a facut ca la un moment dat, recent, sa fie descoperit adevarul. In locul vopselei clasice era de fapt uraniu. Se stie despre acest minereu ca este foarte radioactiv si periculos pentru organismul uman. Asadar, turistii care au vizitat locul s-ar fi putut imbolnavi, din cauza expunerii, fara ca macar sa aiba habar de acest lucru.

Cel care a scos la lumina acest caz a fost chiar Elston Stephenson, unul dintre managerii ce se ocupa de buna functionare a parcului national. Cele trei galeti cu uraniu au fost lasate la intamplare, langa cladirea cu pricina. Barbatul a avertizat ca atat mii de angajati, dar si turisti sau grupuri de copii au vizitat expozitia si s-ar fi putut alege cu consecinte grave.

Continuarea articolului »

Publicat: 02 Mar. 2019, 21:35 News 3
Pe aceeași temă