5 trucuri pentru un somn odihnitor. Asa vei adormi mai repede in fiecare seara!

Publicat: 28 Feb. 2019, 18:18 Parenting
5 trucuri pentru un somn odihnitor. Asa vei adormi mai repede in fiecare seara!

Stresul din timpul zilei, stilul de viață nesănătos, chiar și modul în care îți amenajezi dormitorul, îți pot influența somnul.

In ziua de azi, din cauza stresului si al programului incarcat, tot mai multi romani au probleme cu somnul. Aici iti venim in ajutor cu cateva sfaturi si tehnici pe care sa le pui in aplicare imediat. Iată câteva trucuri pentru somn odihnitor care te vor ajuta să ai un somn linistit toata noaptea. In plus, silueta ta se va modifica destul de mult daca reusesti sa dormi cel putin 6 ore, neintrerupte.

Trucuri pentru somn odihnitor

5 trucuri pentru a avea un somn odihnitor
5 trucuri pentru a avea un somn odihnitor

Mănâncă mai puțin seara

Un stomac plin îngreunează somnul. Nu trebuie să te înfometezi, dar nici să mănânci prea mult. Cinează cu cel puțin 2 ore înainte de a te culca, pentru a-i da timp stomacului să digere mâncarea. Un corp liniștit îți va permite să adormi mai ușor, fără tulburări de somn în timpul nopții.

Creează un ambient armonios în dormitor

Este foarte important cum arată camera în care dormi, de aceea contează fiecare detaliu. Pentru a avea un somn liniștit este bine ca în dormitor să nu fie foarte cald. Înainte de a te culca, ține geamul deschis 10 minute pentru a permite aerisirea. Cu cât este mai mult oxigen în cameră, cu atât vei avea un somn mai profund. De asemenea, ai nevoie de cât mai puțină mobilă, deoarece un spațiu încărcat provoacă neliniște.

Renunță la televizor

Prezența televizorului în dormitor, de cele mai multe ori te poate distrage de la somn și sigur nu puține au fost dățile în care ai zis că mai stai puțin, dar te-ai prins în povestea unei emisiuni sau a unui film. Explicația este că lumina stimulează celulele din retină, iar creierul nostru o va asocia cu ziua, nu cu noaptea. Astfel, vei rămâne până târziu fără să-ți dai seama că, de fapt, e trecut de mult de ora la care trebuia să te culci. Este ideal să citești o carte sau pur și simplu să te relaxezi, iar somnul nu se va lăsa așteptat.

Afla continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Publicat: 28 Feb. 2019, 18:18 Parenting
Pe aceeași temă